Record de temperatură în Europa. Mai multe orașe au emis cod roșu de caniculă

 

Temperaturi record au fost înregistrate în mai multe țări din Europa, miercuri, 24 iulie. Autoritățile anunță că joi temperaturile vor fi și mai ridicate.

"Nou record de temperatură în Germania! Cu 40,5 grade Celsius, recordul precedent de 40,3 grade Celsius (Kitzingen, 5 iulie 2015) pentru întreaga Germanie, a fost doborât astăzi la Geilenkirchen!", a anunţat miercuri seară pe Twitter serviciul meteorologic german.

În Olanda termometrele au urcat până la 38,5 grade Celsius în Gilze Rijen şi până la 39,2 grade Celsius la Eindhoven. Ultimul record de temperatură din Olanda a fost în anul 1944, când au fost înregistrate 38,6 grade Celsius. Temperatura este atât de ridicată încât metalul de pe unele poduri din Amsterdam şi Haarlem îşi modifică forma, angajații sunt nevoiți să pulverizeze apă pentru a le răci.

 În Marea Britanie ''ar putea fi depăşit recordul de caniculă din iulie, de 36,7 grade Celsius, şi există chiar şi posibilitatea de a doborî recordul absolut, de 38,5 grade Celsius'', a indicat serviciul britanic de meteorologie.

În Belgia a fost emis „cod roșu” de căldură, au fost înregistrate 39,9 grade Celsius la baza militară Kleine-Brogel din nord-est. Este cea mai ridicată temperatură din anul 1833, moment în care temperaturile au început să fie înregistrate de către autoritățile belgiene.

Temperaturile ar putea depăşi 40 de grade Celsius în nord-estul Franţei şi ar putea ajunge până la 43 de grade Celsius la nivel local. Premierul Édouard Philippe a solicitat "acordarea unei atenţii deosebite pesoanelor izolate". A fost anunțat „cod roșu” de caniculă în nordul țării dar și în capitală.



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI