Antena Căutare

Ninsorile din ultimele ore au făcut ravagii! Avertismentul de ultimă oră făcut de meteorologi

Ninsorile din ultimele zile au adus o nouă avertizare din partea meteorologilor. Mai exact, la altitudini de peste 1.800 de metri, în Munții Bucegi, dar și în Masivul Făgăraș, există risc de avalanșă. 

Ninsorile din ultimele zile au adus o nouă avertizare din partea meteorologilor. Mai exact, la altitudini de peste 1.800 de metri, în Munții Bucegi, dar și în Masivul Făgăraș, există risc de avalanșă.

La munte, în special la altitudini de peste 1800 de metri, sunt aşteptate noi ninsori, fapt care va accentua riscul de producere de avalanşe.

”Declanşarea avalanşelor este posibilă la supraîncărcări oricât de slabe ale stratului existent. Şi la altitudini mai mici de 1800 m stratul de zăpadă va creşte şi se va menţine uşor instabil, mai ales pe văile cu acumulări mai însemnate de zăpadă. Declanşările de avalanşe sunt posibile la supraîncărcări slabe, pe pantele cele mai înclinate, iar în cazuri izolate pot fi şi de dimensiuni medii”, a anunţat ANM.

Ultimele ore au adus vreme deosebit de geroasă, iar estimările meteorologilor nu sunt deloc bune, întrucât va continua să ningă, iar vântul va sufla cu intensificări de 70-90 km/h pe creste, şi de 40-60 km/h la altitudini intermediare

De asemenea, potrivit meteorologilor, noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2019 a fost cea mai friguroasă noapte din această iarnă. În foarte puţine zone din ţară temperaturile au trecut peste pragul gerului. Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârşia Lotrului, în Vâlcea: minus 23 de grade. Frigul va fi prezent şi pe parcursul zilei de marţi.

Vremea în București 23 ianuarie. Prognoza meteo anunță precipitații mixte în Capitală... Vreme geroasă până în februarie. ANM prognoza meteo ianuarie-februarie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x