Antena Căutare

România, lovită de două cicloane! Când vor înceta ploile torențiale și inundațiile, în țară. Un drum național a fost rupt! Mașini luate de apă! Imagini dramatice! VIDEO

România este lovită de două cicloane blocate deasupra țării, potrivit meteorologilor. Un Cod galben de ploi și vijelii este valabil, până joi, la ora 10:00, în toată țara, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

În aşteptarea zilelor de vară autentică, inundaţiile lovesc în continuare şi fac prăpăd. De două săptămâni, zi de zi, ploile mătură ţara.Gospodării distruse de ape, drumuri rupte sau blocate şi zeci de străzi înghiţite de ape. Este bilanţul din mai multe zone din ţară, grav afectate de vremea severă. În Cluj, codul roşu a făcut ravagii noaptea trecută. O viitură a rupt Drumul Naţional 1R care duce spre Alba, iar circulaţia se face acum pe o rută ocolitoare. Fenomenele meteorologice violente sunt provocate de două cicloane care au rămas blocate deasupra ţării noastre.

Potop a fost şi în Maramureş după o ploaie de jumătate de oră. Un autoturism a fost luat de ape. Şi în Covasna, inundaţiile au făcut prăpăd.

Şi zone din Galaţi au fost sub cod roşu de vreme extremă. Străzile din oraşul Târgu Bujor au fost înghiţite de ape.

O ploaie torenţială de câteva ore a creat probleme şi în sectorul patru al Capitalei, unde apa a inundat parcările subterane ale ansamblurilor rezidenţiale.

Vremea extemă este provocată de două cicloane care vor rămâne blocate în zona României şi în următoarele zile. Un cod galben de vreme rea este în vigoare în toată ţara până mâine dimineaţă.

Prognoza meteo pentru ultimele două săptămâni din luna iunie

În săptămâna 15-22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toate regiunile.

În săptămâna 22-29 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare.

Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din luna iulie

În săptămâna 29 iunie - 7 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi uşor excedentar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

În săptămâna 6-13 iulie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai coborâte în regiunile vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Alertă meteo! Cod portocaliu de inundații în anumite județe din România. Gospodăriile sunt măturate de viituri... Furtunile vor continua în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţă, fiind emise din nou cod galben şi cod portocaliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x