Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00iUmor

România, lovită de un ciclon mediteranean gigantic. Vremea se răcește drastic și sunt așteptate ninsori 

Luna decembrie a adus temperaturi neobișnuite în România, însă un ciclon mediteranean se va abate asupra țării noastre, astfel că în numeroase zone din țară se vor semnala ninsori viscolite și lapoviță. 

România, lovită de un ciclon mediteranean gigantic. Vremea se răcește drastic și sunt așteptate ninsori

Conform ”Prognoze Meteo – Vremea în România”, România va fi lovită de un ciclon mediteranean gigantic în perioada 23-27 decembrie 2019, care va aduce ninsori viscolite și lapoviță. De asemenea, se vor înregistra intensficări ale vântului, în sud, în zilele de 23 şi 24 decembrie. Nu vor lipsi precipitațiile sub formă de ploi în zonele joase.

Astfel, masa de aer polar va ajunge în România înainte de Crăciun și va rămâne aici și după. Mai mult de atât, se va propaga până în sudul şi sudul extrem al României, însă nu vorbim de o răcire tranşantă a vremii în după-amiezile Crăciunului în sud, ci doar de o răcire radiativă pe timpul nopţii.

După 25 decembrie, blocajul anticiclonic din estul şi sud-estul Europei pare să devieze toate depresiunile atlantice către nordul extrem al Europei, ceea ce înseamnă că frigul va pune stăpânire pe estul şi sud-estul Europei, inclusiv pe România. La munte şi în zonele submontane se vor semnala ninsori consistente. E posibil să avem parte de surprize şi în alte zone din ţară în Ajun şi în primele două zile ale Crăciunului, informează ”Prognoze Meteo – Vremea în România”.

Recomandari