România, lovită de un CICLON TROPICAL! Vremea se schimbă drastic, iar meteorologii anunță temperaturi anormale! Iată zonele unde va fi cald ca-n mijlocul verii

Temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile, însă meteorologii au vești bune, întrucât România se va confrunta cu un ciclon ce aduce aer cald din nordul Africii. Astel, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, iar temperaturile sunt estimate să atingă chiar și 26 de grade. 

Temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile, însă meteorologii au vești bune, întrucât România se va confrunta cu un ciclon ce aduce aer cald din nordul Africii. Astel, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, iar temperaturile sunt estimate să atingă chiar și 26 de grade.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va intra într-un proces de încălzire începând de vineri, însă până atunci, frigul şi vântul ne dau bătăi de cap. Joi, 25 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată îndeosebi în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de nord a ţării şi în zonele deluroase, unde local şi temporar va ploua. La munte vor predomina ninsorile slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile, cu rafale în general de 50...60 km/h, cele mai mari fiind în Moldova, iar în zona montană înaltă va continua să sufle tare, local depăşind 80...90 km/h şi viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

De asemenea, conform meteorologilor, de vineri, vremea se va încălzi în mai toate regiunile și nu se vor înregistra precipitații. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării unde, în special în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea, va fi ceaţă. Sâmbătă vom avea parte de vreme şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie, scrie Adevărul.

Ba mai mult, temperaturile maxime vor atinge valori între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică, însă, va fi și mai cald, întrucât maximele vor ajunge până la 26 de grade în sudul țării și în extremitatea de vest a țării. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Şi săptămâna viitoare începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în regiunile vestice.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri