Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

România, lovită de un val de căldură neobișnuit. Zonele din țară în care temperaturile vor urca până la 22 de grade

​România va fi lovită de un val de căldură neobișnuit cu doar câteva zile înainte de Crăciun, iar temperaturile vor urca până la 22 de grade miercuri. Maxima absolută pentru luna decembrie a fost de 23,4 grade, înregistrată în 1985, la Câmpina.

România, lovită de un val de căldură neobișnuit. Zonele din țară în care temperaturile vor urca până la 22 de grade

Astfel, după ce temperaturile au urcat până la 18 grade la începutul săptămânii, în următoarele ore, vremea se va schimba drastic, întrucât maximele vor atinge 22 de grade.

Dacă în această dimineață temperaturile au depășit zece grade în zonele de munte, deși minimele înregistrare au fost de -7 grade la Obârșia Lotrului ori -6 grade la Brașov, în următoarele ore vremea se va încălzi și mai tare.

În cursul zilei de marți maximele vor fi între 8 și 20 de grade în țară. Minimele vor fi între -10 și +10 grade în noaptea de marți spre miercuri, iar miercuri maximele vor fi între 7 și 22 de grade, în regiunile de câmpie și de deal, dar mai ales în cele de pe litoral și din sudul teritoriului.

Meteorologii anunță vreme caldă de Crăciun

Potrivit estimărilor realizate de ANM, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit de Crăciun, la nivelul întregii ţări, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat, luni, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul și în perioada Revelionului.

Ba mai mult, stratul de zăpadă de la munte s-ar putea diminua ca urmare a temperaturilor pozitive din timpul zilelor, de 4 - 5 grade Celsius.

"De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 - 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 - 18 grade. Cât priveşte ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar şi aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condiţiile în care şi în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 - 5 grade. Deja la staţia meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopţile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În Bucureşti, şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici", a afirmat Mateescu.

Recomandari