Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

România, lovită de vijelii violente și temperaturi neobișnuite, ca-n mijlocul verii. Care sunt județele în care se strică vremea

Vremea continuă să fie capricioasă în zeci de județe din România, potrivit meteorologilor, care au emis o avertizare de tip cod galben de vijelii. 

România, lovită de vijelii violente și temperaturi neobișnuite, care vor urca până la 32 de grade Celsius. Care sunt județele în care se strică vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi, între orele 06:00-23:00, 28 de județe din țară se vor afla sub avertizare de vijelii.

Astfel, în acest interval, în sudul Banatului, nordul Crişanei, în Maramureş şi Transilvania, precum şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăşi în general 55 - 65 km/h.

Fenomene violente în România, în următoarele ore. Meteorologii anunță cod portocaliu de vijelii și vânt puternic în mai multe județe din țară

De asemenea, la munte vor fi rafale de 60 - 80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 - 100 km.

Judeţele avertizate cu Cod galben sunt: Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamţ. Suceava, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

Temperaturile din termometre, neobișnuite pentru această perioadă

Chiar dacă vântul va sufla cu putere, temperaturile din termometre vor indica valori ca-n mijlocul verii. Vremea continuă să se încălzească, iar în sudul Moldovei și în nordul Munteniei se vor înregistra chiar și 30 de grade.

Vijelii și praf saharian. Trei sferturi din țară, sub cod galben de vreme rea

Pe litoral, în schimb, maximele termice pleacă de la 18 grade pe litoral și vor ajunge până la 32 de grade în sudul și vestul țării.

Sud-vestul țării are parte de soare din plin, iar maximele vor urca spre 30-31 de grade.

Recomandari