Antena Căutare

Se închid școlile în mai multe județe din cauza vremii. Ce zone sunt cel mai afectate. Ninsorile și gerul au pus stăpânire pe țară

Mai multe școli au fost nevoite să își închidă porțile din cauza vremii aspre care a lovit țara în mai multe zone din țară.

imagine cu elevi care se intorc de la scoala prin zapada Galerie
Se închid școlile în mai multe județe din cauza vremii. | shutterstock.com

Cursurile sunt suspendate marţi în toate unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, dar şi în mai multe şcoli din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Galaţi, Neamţ şi Suceava, a informat Ministerul Educaţiei, potrivit ANM.

De asemenea, Condițiile atmosferice nefavorabile (ninsori abundente) și vântul puternic (viscol) au generat întreruperea accidentală a traficului feroviar în stația Mărășești și îngreunarea circulației în zona macazelor, a transmis, luni seara, CFR Călători.

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii februarie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Cursurile sunt suspendate în Iași și în alte 7 județe din cauza vremii nefavorabile

Astfel, conform informărilor primite de Ministerul Educaţiei de la inspectoratele şcolare judeţene până în prezent, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile este suspendată activitatea cu prezenţă fizică în unităţi de învăţământ din:

  • Bacău - 3 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor,
  • Botoşani - 4 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor,
  • Brăila - 6 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor,
  • Buzău - 2 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor,
  • Galaţi - 7 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor,
  • Iaşi - toate unităţile de învăţământ, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,
  • Neamţ - 6 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor,
  • Suceava - o unitate de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii şcolare, notează Agerpres.

Citește și: Ce trebuie să faci ca să scapi de condensul de pe geamuri. Truc simplu și rapid folosind un ingredient din cămară

Cod Galben de vreme rea, temperaturi până la - 16 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă pe parcursul acestei zile în opt judeţe din sudul Moldovei, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei, precum şi o informare de ger, ce vizează întreaga ţară, până joi dimineaţa.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de marţi, între orele 10:00 - 23:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 70 km/h şi vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe. Pe Litoral, vântul va continua să prezinte unele intensificări şi în noaptea de marţi spre miercuri.

De asemenea, în intervalul 9 ianuarie, ora 10:00 - 11 ianuarie, ora 10:00, va fi n vigoare o informare de vremea rece în toată ţara, geroasă în noaptea de marţi spre miercuri îndeosebi în nord, centru şi est. Minimele termice vor oscila între -21 şi -20 de grade, în estul Transilvaniei, iar în noaptea de miercuri spre joi, mai ales în est şi centru, pe timpul nopţilor temperaturile vor ajunge la -16 grade.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de vânt, polei, ninsori moderate şi viscol în mai multe zone ale țării. Vor fi minime de până la -20 grade

Cum va fi vremea la începutul lunii februarie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni... Prognoza meteo 10 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x