Antena Căutare

Se întorc ninsorile! ANM a emis cod Portocaliu, până vineri. Acestea sunt zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi avertizări nowcasting Cod portocaliu și cod Galben pentru mai multe zone din țară. În următoarele ore, se vor înregistra ninsori puternice și intensificări ale vântului, viscolind și troienind zăpada.

Se întorc ninsorile! ANM a emis cod Portocaliu, până vineri. Acestea sunt zonele vizate
cod portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi avertizări nowcasting Cod portocaliu și cod Galben pentru mai multe zone din țară. În următoarele ore, se vor înregistra ninsori puternice și intensificări ale vântului, viscolind și troienind zăpada.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în zonele de munte din judeţele Prahova, Argeș și Dâmbovița, îndeosebi la peste 2.000 de metri, vântul va sufla cu rafale de 100 - 110 km/h spulberând puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, începând de joi, de la ora 14, ANM a emis cod Galben de ninsori, valabil până vineri, 25 ianuarie.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.
La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent.
În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.
Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

Vremea 24 ianuarie. ANM prelungește avertizările meteo de vreme severă... Iarna face ravagii! Cum va fi vremea în perioada următoare. Meteorolog ANM: "Nu se ameliorează. Vom emite noi avert...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x