Antena Căutare

Secetă mare în România! Directorul ANM anunță care e cea mai afectată zonă. Vremea octombrie 2019

2019 a fost an secetos pentru România, consideră Elena Mateescu, director general ANM (Administrația Națională de Meteorologie). 

Secetă mare în România! Directorul ANM anunță care e cea mai afectată zonă. Vremea octombrie 2019 Galerie
seceta mare in romania

2019 a fost an secetos pentru România, consideră Elena Mateescu, Director General ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

Într-un interviu acordat DC News, aceasta a menționat care zonă din România a fost cea mai afectată de secetă, dar și efectele lipsei precipitațiilor asupra agriculturii din aces an.

"Fermierii ştiu şi aplică tehnologii şi în ceea ce priveşte conservarea apei în sol. După trei luni în care deficitul de apă a fost unul semnificativ, cu siguranţă fiecare 15-20 de litri/mp pentru un fermier va însemna mult, dar nu atât cât să refacă trei luni de deficit.

Ar trebui menţionat că zona Dobrogei, pe întreg anul agricol 2018-2019 a înregistrat un deficit de precipitaţii. Chiar şi în cele mai ploioase luni din acest an, în mai şi iunie, în această parte a ţării cantităţile de precipitaţii s-au situat sub norme. De aceea putem să vorbim că pentru această parte a ţării vorbim de o secetă pedologică extremă şi de lungă durată", a explicat Elena Mateescu, director ANM, potrivit sursei menționate.

Secetă mare în România! Directorul ANM anunță care e cea mai afectată zonă. Vremea octombrie 2019

Vremea octombrie 2019 în România

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, nordvestice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi deficitar. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de sud a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice ale perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile centrale și nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 07.10.2019 – 14.10.2019

Temperaturile medii estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 14.10.2019 – 21.10.2019

Valorile termice estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citește și:

Vreme ca de final de noiembrie! ANM, informare meteo de ultim moment: Ploi și frig în toată ţara

Vreme ca de final de noiembrie! ANM, informare meteo de ultim moment: Ploi și frig în toată ţara... Vremea 26 septembrie. Ploi și descărcări electrice în aproape toată țara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x