Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Temperaturi de foc în România, până miercuri seară. Zonele în care meteorologii anunță 36 de grade Celsius la umbră

Vremea o ia razna în următoarele ore, când se vor înregistra temperaturi de foc, potrivit meteorologilor, care au emis o informare meteorologică de disconfort termic, ce este valabilă până mâine, 1 iulie, la ora 18:00.

Temperaturi de foc în România, până miercuri seară. Zonele în care meteorologii anunță 36 de grade Celsius la umbră

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 30 iunie, ora 12:00 și 1 iulie, ora 18:00, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marţi (30 iunie) în regiunile sudice şi sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 şi 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) şi în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 şi 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, a anunţat ANM.

METEO: Vremea pentru două săptămâni. 30-12 iulie. Luna IULIE aduce temperaturi caniculare în România

Cod galben de ploi, în 13 județe din țară

De asemenea, în intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30...50 l/mp.

Recomandari