Antena Căutare

România, lovită de un ciclon mediteranean. Zonele din țară care vor fi lovite de ploi abundente și fenomene extreme

România este zilele acestea, ţara extremelor. Avem simultan şi vară şi iarnă. La munte, vântul a lovit cu puterea unui uragan, iar temperaturile resimţite au fost sub pragul îngheţului. În sudul ţării, însă, la peste 25 de grade, oamenii au avut impresia că suntem în iunie. Anomaliile continuă şi-n următoarea perioadă. Mâine, un ciclon meditaranean, care a făcut deja ravagii în centrul Europei, ajunge şi la noi. Meteorologii au anunţat şi cum va fi vremea în luna următoare. 

Suntem în masivul Bucegi, la peste 2500 de metri altitudine. Pe vârful Bucura, la rafală vântul loveşte ca un uragan. Are peste 140 de kilometri la oră. Situaţia a fost astăzi similară, la peste 1800 de metri altitudine, în Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Timp de şase ore, zonele montane au fost sub cod portocaliu.

Iar până joi dimineaţă, toate masivele montane rămân sub avertizare de cod galben. Vântul va avea viteze şi de peste 100 de kilometri la oră.

În plus, în sud-vestul ţării, de mâine încep ploile abundente. Ciclonul mediteranean, pentru care în Italia a fost emis cod roşu, aduce şi la noi cantităţi de apă şi de peste 40 de litri pe metru pătrat.

La polul opus, zona Moldovei şi sud-estul ţării sunt în continuare sub valul de aer tropical, rămas blocat aici de peste două săptămâni.

În mod normal, temperatura medie în luna noiembrie este de 8 grade Celsius. Cu doar trei zile înainte de mijlocul acestei luni, la ora prânzului, într-o zonă de câmpie, cum este Bucureştiul, se înregistrează 18 grade Cesius. Adică, sunt cu 10 grade mai mult decât normalul pentru această perioadă.

Pentru următoarele patru săptămâni, conform estimării Centrului European de Prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod normal. Ar trebui să avem temperaturi între 6 şi 13 grade.

În următoarele trei zile, cu toate că mai scad uşor temperaturile, vremea va fi călduroasă. Joi, vor fi ploi în cea mai mare parte a ţării. De vineri însă, norii se risipesc, iar weekendul se anunţă cu vreme frumoasă.

ANM, prognoză meteo specială pentru București. Vremea se strică și vin ploile... Vremea 13 noiembrie 2019. Ploi, vânt și temperaturi anormal de ridicate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x