Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Un ciclon va lovi România! Vremea o va lua razna, în următoarele zile! Unde se vor rupe norii și când se vor înregistra temperaturi de primăvară!

Un ciclon mediteranean va lovi România, afectând condiții meteo. Primăvara va veni înainte de vreme, cu maxime de 12-13 grade Celsius, dar și cu ploi în mai multe regiuni ale țării.  

Ploi

„Vremea rămâne anormal de caldă pentru această perioadă, dar devine mult mai dinamică şi vor fi mult mai mulţi nori, mai multe precipitaţii. Norii s-au înmulţit încă din timpul nopţii, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitaţii în primul rând în jumătatea de vest a ţării, dar uşor-uşor se vor extinde şi în celelalte zone.

În următoarele zile, nu dinspre Mediterană vom primi precipitaţii, ci de la nişte cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta şi periferic aduc şi la noi nori şi precipitaţii”, a explicat meteorologul Simona Căpşună, citată de România TV.

Temperaturile vor rămâne peste cele normale pentru această perioadă, mai ales în jumătatea de sud a ţării.

„În ultima săptămână din ianuarie ar trebui să avem maxime care să nu treacă de 5 grade Celsius. Ei bine, vor trece chiar şi de 10 grade, dar nu atât de mult cât s-a întâmplat în săptămânile trecute. În weekend, de exemplu, am avut 16 grade în sud-vestul Olteniei. Săptămâna aceasta se vor opri la 12-13 grade”, a mai spus meteorologul.

Evoluţia valorilor termice şi a precipitaţilor, până pe 9 februarie 2020, pentru fiecare regiune, a fost prezentată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 6...9 grade. În intervalul 1-5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi mai ridicată şi se va situa în jurul a 11 grade.

Media temperaturilor minime se va situa între 0 şi 3 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -2 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie şi 7-9 februarie. Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 5...8 grade.

În intervalul 1-5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi mai ridicată şi se va situa în jurul a 10 grade.

Media temperaturilor minime se va situa între 0 şi 3 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -2 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie şi 7-9 februarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

Prognoza meteo pentru Moldova

Până pe 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va fi de 5...6 grade, iar în intervalul 1 - 5 februarie va oscila uşor în jurul a 7 grade. Ulterior, până pe 9 februarie, aceaşi medie va fi de 4...6 grade.

Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de 0 grade, exceptând intervalul 30 ianuarie-1 februarie şi ultimele zile ale celor două săptămâni, când media lor se va situa între -3 şi -1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămâni vor fi posibile precipitaţii slabe.

Prognoza meteo pentru Banat

Media maximelor termice va scădea uşor, la 7 grade, pe 30 ianuarie. În intervalul 31 ianuarie - 5 februarie, ea va oscila între 9 şi 12 grade, iar până pe 9 februarie, aceeaşi medie se va situa în jurul a 7 grade.

Media temperaturilor minime va fi uşor negativă în intervalul 30 ianuarie - 2 februarie şi la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 şi 4 grade.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie pe 29 ianuarie şi 31 ianuarie-3 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Crişana

Media maximelor termice va reveni la 5 grade, pe 29 şi 30 ianuarie. În intervalul 31 ianuarie - 5 februarie, ea va oscila între 7 şi 10 grade, iar până pe 9 februarie, aceaşi medie se va situa în jurul a 6 grade.

Media temperaturilor minime va fi uşor negativă în intervalul 30 ianuarie-2 februarie şi la finalul celei de-a doua săptămâni, iar în restul timpului se va situa între 0 şi 3 grade.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie pe 29 ianuarie şi 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Până pe 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 şi 6 grade. În intervalul 1 - 5 februarie, ea va fi de 6...7 grade, iar până pe 9 februarie, aceaşi medie se va situa în jurul a 4 grade.

Temperaturile minime se vor menţine negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa, în medie, între -5 şi 0 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar pe 29 ianuarie şi 31 ianuarie-3 februarie precipitaţiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie şi local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pentru Maramureş

Până pe 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va oscila între 3 şi 5 grade. În intervalul 1 - 5 februarie, ea va fi în jur de 6 grade, iar până pe 9 februarie, aceaşi medie va fi de 4...5 grade.

Temperaturile minime se vor menţine, în medie, apropiate de 0 grade, exceptând intervalul 30 ianuarie-1 februarie şi ultimele zile ale celor două săptămâni, când media lor se va situa între -3 şi -1 grad.

Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie pe 29 ianuarie şi 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo la munte

Pe 29 ianuarie şi în intervalul 1-5 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 1 şi 3 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an.

În celelalte zile ale celor două săptămâni, această medie se va menţine la valori negative, cele mai reci zile urmând a se înregistra pe 29 şi 30 ianuarie. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, posibil mai scăzută, în jurul a -8 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie şi 7-9 februarie. Precipitaţii slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalele 27-29 ianuarie şi 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo pe litoral

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de 7...9 grade. În intervalul 1-5 februarie se estimează că media temperaturilor maxime va fi uşor mai ridicată şi se va situa în jurul a 10 grade.

Media temperaturilor minime se va situa între 1 şi 4 grade, posibil mai scăzută, spre 0 grade pe 31 ianuarie şi 9 februarie. Regimul pluviometric va fi deficitar, însă la începutul primei săptămâni vor fi posibile precipitaţii în general slabe.