Un CICLON va lovi România! Zona din țară care va fi cea mai afectată! Sunt anunțate ploi torențiale, vânt puternic și grindină

 

Ploile torențiale, grindina și instabilitatea atmosferică accentuată nu ne vor da pace nici în perioada următoare, întrucât meteorologii anunță un ciclon care se va instala la Marea Neagră și care va afecta numeroase zone din România, dar și din sud-estul Europei. 

Conform meteorologului Alina Șerban, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, cea mai afectată zonă din România va fi Dobrogea. 

"S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot sud-estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torenţial, vânt puternic, condiţii de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantităţi importante de apă în intervale scurte. Este un ciclon staţionar, fenomenele vor afecta sud-estul României şi zona Dobrogei, dar fenomene de instabilitate vor rămâne până la sfârştitul lunii”, a explicat, la România TV, meteorologul Alina Şerban din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), conform Adevărul. 

Luna trecută au existat nu mai puţin de 1.026 de atenţionări nowcasting cod galben de furtună, 255 atenţionări nowcasting cod portocaliu de furtună şi o atenţionare nowcasting cod roşu de furtună. În luna iulie, meteorologii au emis 547 de atenţionări cod galben de furtuni şi 146 de atenţionări cod portocaliu. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI