Antena Căutare

Un nou val de aer polar ajunge în România. Diferențe de 20 de grade, de la o zi la alta și ploi violente

Un nou val de aer polar lovește România. După câteva zile cu temperaturi ce vor atinge 30 de grade, de la mijlocul săptămânii se va instala frigul. De miercuri, ploile pun stăpânire pe jumătatea de nord-vest a ţării. 

Un nou val de aer polar lovește România. După câteva zile cu temperaturi ce vor atinge 30 de grade, de la mijlocul săptămânii se va instala frigul, valorile din termometre scăzând și cu 20 de grade.

La mijlocul acestei săptămâni, aerul saharian ce a determinat creșterea temperaturilor va fi înlocuit cu un nou val de aer polar, valorile maxime scăzând cu până la 20 de grade, de la o zi la alta.

Dacă marţi în sudul ţării se vor înregistra maxime de 32 grade, joi, valorile în termometre nu vor arăta mai mult de 18 de grade Celsius.

PROGNOZĂ METEO - CUM VA FI VREMEA LUNI

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, în ţară, vremea se va menține caldă, deosebit de caldă cu precădere în sudul şi sud-estul ţării. Vor apărea înnorări în regiunile vestice, nordice, centrale, precum şi la munte, unde pe arii restrânse, temporar, va ploua slab, în special în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, unde la rafală se vor depăşi 70-90 km/h şi va sufla în general moderat, ziua, în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori, izolat în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 şi 19 grade.

PROGNOZĂ METEO - CUM VA FI VREMEA MARȚI

Marți, temperaturile vor fi peste media normală a acestei perioade, deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de intervalul anterior.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2 grade. Izolat, îndeosebi în zonele depresionare, noaptea va fi ceaţă.

PROGNOZĂ METEO - CUM VA FI VREMEA ÎN UNA OCTOMBRIE

Luna octombrie va debuta cu vreme caldă, temperaturi ridicate, mai ales în regiunile sudice şi sud-estice. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ în prima jumătate a lunii, în special în nordul ţării şi în zonele intracarpatice.

Vremea 30 septembrie 2019. Temperaturi de vară, maxime de până la 32 de grade... Vești noi de la meteorologi! Cod galben de vreme severă în patru județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x