Antena Căutare

Un nou val de caniculă va lovi România! În ce zile sunt așteptate 36 de grade Celsius la umbră  

Un nou val de caniculă va lovi România, după cele mai reci zile de iulie din ultimii 60 ani. Aerul saharian ce vine din vestul Europei va aduce temperaturi de 36 de grade la umbră.

Un nou val de caniculă va lovi România, după cele mai reci zile de iulie din ultimii 60 ani. Aerul saharian ce vine din vestul Europei va aduce temperaturi de 36 de grade la umbră.

România a oscilat între două anotimpuri în luna iulie, ce a bătut recorduri de temperaturi şi fenomene extreme. Săptămâna aceasta, am trăit cele mai reci zile de vară din ultimii 60 de ani. Dimineţile au înregistrat chiar şi minus 2 grade în zonele montane. Pe Transfăgărăşan, pereţii de zăpadă încă nu s-au topit.

Urmează un nou şoc termic. Un val de aer saharian va cuprinde vestul Europei zilele următoare. Vor fi temperaturi de până la 40 de grade la umbră.

În România va fi caniculă doar trei zile. Duminică, luni şi marţi, termometrele vor indica până la 36 de grade Celsius, în sud. Apoi, revine vremea de noiembrie.

„E o ţară într-o lume a extremelor. Sistemul s-a dezechilibrat. La Polul Nord, stratul de gheaţă este din ce în ce mai mic şi avem temperaturi ce nu au mai fost înregistrate. Duminica trecută, 21 de grade, şi 32 de grade în Alaska”, a explicat climatologul Roxana Bojariu.

Este o vară atipică. Dacă anii trecuţi, luna iulie era perfectă pentru concedii, anul acesta, turiştii au plecat nepregătiţi în vacanţă. La terasele din Braşov, turiştii se acoperă cu pături în a doua parte a zilei. Proprietarii

Vremea a stricat vacanţele şi în străinătate - de exemplu, în Turcia şi Grecia, două destinaţii preferate de români.

Lumea întreagă trece printr-un dereglaj climatic uriaş. Iar vara aceasta este doar începutul, atrag atenţia specialiştii. Furtuni devastatoare precum cea din Grecia, în care au murit doi români, ar putea deveni obişnuite.

Vacanțele în Israel pot fi o problemă! Mai multe incendii au izbucnit în urma temperaturilor extreme!... Meteorologii anunță trei zile de caniculă în toată țara. 40 de grade Celsius de duminică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x