Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Va ninge în București și în alte zone din țară. Prognoza meteo pentru weekend

În plină pandemie coronavirus, România se confruntă și cu o vreme schimbătoare care favorizează răcelile prin extremele la care sunt supuși oamenii. Duminică va ninge chiar și în București, atenționează specialiștii.

Prognoză meteo pentru sâmbătă. Cum va fi vremea?

Vreme caldã, nori in nordul extrem şi nord-estul teritoriului, posibile averse de ploaie, însoţite izolat de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, iar valorile termice vor marca o scãdere.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 23 de grade în sudul Munteniei. Spre seara ninsori în Maramureş, Transilvania, Moldova şi nordul.

În zona Carpaţilor Orientali va ninge, se va depune strat de zãpadã şi temporar va fi viscol, cu diminuarea vizibilitãţii. În restul zonei montane vor fi precipitaţii slabe, mixte. Izolat vor fi condiţii de polei.

În regiunile sudice va ploua slab, pe spaţii mici, spre sfârşitul intervalului. Vântul va avea local şi temporar intensificãri în Moldova, în Muntenia, dar şi în vestul ţãrii şi în zona montanã, cu viteze mai mari în nordul Carpaţilor Orientali.

Temperaturile minime, în scãdere faţã de noaptea precedentã în mare parte din ţarã, chiar accentuatã în regiunile din jumãtatea de nord-vest, vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

Prognoză meteo pentru duminică. Cum va fi vremea?

Vreme in racire în nord, în vest şi în centru. Ninsori, lapovita in nord, nord-est şi centru, noaptea vor fi predominant ninsori. Local precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã.

La munte va ninge, temporar viscolit, mai ales la altitudini mari, iar stratul de zãpadã depus va fi local consistent. Vântul va avea local şi temporar intensificãri, cu viteze mai mari în sud-est şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi 14...15 grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 şi 3 grade.

Citește și: Iarnă în România, în mijlocul primăverii. Regiunile din țară în care sunt așteptate ploi și ninsori

Cum va fi vremea în București?

Alina Şerban, meteorolog ANM, a vorbit la Antean 3 despre masa de aer rece care se va instala în următoarele zile pe teritoriul României.

''În acest weekend ne aşteptăm la o schimbare semnificativă în aspectul vremii, pornind de la aceste zile de primăvară, cu temperaturi ridicate şi vreme frumoasă în toată ţara. De sâmbătă seara şi parcursul zilei de duminică, un sistem frontal va traversa teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire semnificativă a vremii, dar şi apariţia precipitaţiilor”. a spus Alina Șerban.

La început vor apărea ninsorile în zonele montane, apoi în Transilvania, iar de duminică noapte în partea sudică a teritoriului, inclusiv în zona Capitalei, unde la început vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar cu transformare în ninsoare - Alina Şerban, meteorolog ANM.

Recomandari