Antena Căutare

Valul de aer tropical aduce caniculă în România. Meteorolog de serviciu: "Weekend cu 36 de grade la umbră"

Valul de aer tropical, care sufocă acum vestul Europei, va ajunge şi în România în weekend. Însă, dacă în alte ţări vor fi azi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, România, ar putea scăpa mai uşor.

Valul de aer tropical, care sufocă acum vestul Europei, va ajunge şi în România în weekend. Însă, dacă în alte ţări vor fi azi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, România, ar putea scăpa mai uşor.

''Ne aşteptăm într-adevăr la o încălzire uşoară în următoarele zile, astfel încât şi în zona ţării noastre în acest weekend vremea va deveni caniculară (...) Sâmbătă şi duminică, mai ales în jumătatea sudică, temperaturile vor înregistra şi 35-36 de grade Celsius'', a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM, la Antena 3.

Val de caniculă în Europa. Germania, temperaturi de 38 de grade

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Germania că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 24-28.07.2019, este prognozat un val de căldură, cu temperaturi extreme, pe întreg teritoriul german şi care vor depăşi nivelul 3 (peste 32 grade Celsius), iar în zonele de vest şi sud vor depăşi nivelul 4 (peste 38 grade Celsius). Potrivit MAE, în Germania sunt prognozate temperaturi extreme.

Astfel, în perioada 24-28.07.2019, este prognozat un val de căldură, cu temperaturi extreme, pe întreg teritoriul german şi care vor depăşi nivelul 3 (peste 32 grade Celsius), iar în zonele de vest şi sud vor depăşi nivelul 4 (peste 38 grade Celsius).

Record de temperatură în Europa. Mai multe orașe au emis cod roșu de caniculă... Valul de căldură din Europa continuă.La Paris a fost înregistrată cea mai ridicată temperatură de când au fost introduse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x