Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Vijelii şi grindină de cod roşu au devastat zeci de localităţi. Imagini apocaliptice în toată țara: La Galati, copacii au fost smulși din rădăcini

Vremea a înregistrat astăzi un record istoric. Meteorologii au emis nu mai puţin de opt atenţionări de cod roşu în doar 12 ore. Cele mai multe, în zona Moldovei. Vântul a smuls copaci şi acoperişuri, în timp ce grindina a distrus zeci de maşini. Oamenii au primit mesaje prin Ro-Alert să rămână la adăpost.

Copaci smulși din rădăcini de vijelie, la Galați

Meteoplus

În Zalău, mașinile abia se mai vedeau din cauza puhoaielor de apă, iar la Galați, furtuna a scos copacii din rădăcini.

Vijelii şi grindină de cod roşu au devastat zeci de localităţi. Imagini apocaliptice în toată țara: La Galati, copacii au fost smulși din rădăcini

*Imagini din Galați; Foto: Meteoplus

Mai multe autovehicule au fost avariate, joi, de copaci căzuţi, iar apa a inundat străzi, curţi şi gospodării din Zalău, în urma unei ploi torenţiale, însoţite de vijelie şi grindină de mari dimensiuni. Judeţul a fost vizat de o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, respectiv grindină de mari dimensiuni, vijelie şi averse torenţiale, mai multe curţi şi gospodării din municipiul Zalău fiind inundate. Și la Galați a fost prăpăd, acolo vijelia a pus la pământ mai mulți copaci.

Avertizare de vreme rea în toată țara, până sâmbătă

Meteorologii au emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţa.

Astfel, în intervalul 11 iunie, ora 10:00 - 13 iunie, ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în care vor predomina descărcările electrice, aversele torenţiale, grindina şi vijeliile. Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

ANM precizează că, până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

Vremea ca continua să rămână instabilă în Bucureşti, iar până sâmbătă dimineaţa sunt prognozate averse însoţite de descărcări electrice, vânt şi, posibil, grindină.

Recomandari