Antena Căutare

Vijelii şi grindină de cod roşu au devastat zeci de localităţi. Imagini apocaliptice în toată țara: La Galati, copacii au fost smulși din rădăcini

Vremea a înregistrat astăzi un record istoric. Meteorologii au emis nu mai puţin de opt atenţionări de cod roşu în doar 12 ore. Cele mai multe, în zona Moldovei. Vântul a smuls copaci şi acoperişuri, în timp ce grindina a distrus zeci de maşini. Oamenii au primit mesaje prin Ro-Alert să rămână la adăpost.

Vijelii şi grindină de cod roşu au devastat zeci de localităţi. Imagini apocaliptice în toată țara: La Galati, copacii au fost smulși din rădăcini Galerie
Copaci smulși din rădăcini de vijelie, la Galați | Meteoplus

În Zalău, mașinile abia se mai vedeau din cauza puhoaielor de apă, iar la Galați, furtuna a scos copacii din rădăcini.

Vijelii şi grindină de cod roşu au devastat zeci de localităţi. Imagini apocaliptice în toată țara: La Galati, copacii au fost smulși din rădăcini

*Imagini din Galați; Foto: Meteoplus

Mai multe autovehicule au fost avariate, joi, de copaci căzuţi, iar apa a inundat străzi, curţi şi gospodării din Zalău, în urma unei ploi torenţiale, însoţite de vijelie şi grindină de mari dimensiuni. Judeţul a fost vizat de o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, respectiv grindină de mari dimensiuni, vijelie şi averse torenţiale, mai multe curţi şi gospodării din municipiul Zalău fiind inundate. Și la Galați a fost prăpăd, acolo vijelia a pus la pământ mai mulți copaci.

Avertizare de vreme rea în toată țara, până sâmbătă

Meteorologii au emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţa.

Astfel, în intervalul 11 iunie, ora 10:00 - 13 iunie, ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în care vor predomina descărcările electrice, aversele torenţiale, grindina şi vijeliile. Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

ANM precizează că, până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

Vremea ca continua să rămână instabilă în Bucureşti, iar până sâmbătă dimineaţa sunt prognozate averse însoţite de descărcări electrice, vânt şi, posibil, grindină.

Vine potopul în România! ANM a emis și un cod roșu de ploi. Precipitații în toată țara, până sâmbătă... Cum va fi vremea, în următoarele patru săptămâni. Când se va putea merge la plajă, în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x