Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Vine gerul peste România! Trebuie să ne pregătim pentru trei zile cu aer polar

Meteorologii anunţă cele mai scăzute temperaturi din acest sezon. Se vor înregistra şi minus 18 grade în depresiuni, iar ninsorile vor lua o pauză. Noaptea trecută, Moldova, Transilvania şi Maramureşul au fost sub zăpezi.

Iar pe şosele a fost o avalanşă de accidente. Şoferii s-au plâns, din nou, că autorităţile au fost surprinse de venirea iernii.

Accidente în lanț din cauza ninsorilor în România

A nins ore bune, iar în judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aşternut, aseară, haosul. Pe Dealul Jelnei, un tir a derapat, iar o maşină a ajuns în şanţ. Din cauza stratului consistent de zăpadă, sute de autoturisme n-au mai putut să urce şi au rămas blocate într-o coloană. îngheţată pe şosea.

Pe multe drumuri din nordul şi din centrul ţării, zăpada a creat probleme. În judeţul Mureş, un şofer a ajuns cu maşina în stâlp.

Iar în Maramureş, au avut loc şapte accidente în doar câteva ore. Printre autovehiculele implicate: o ambulanţă care ducea pacienţi la dializă, dar şi un microbuz echipat cu anvelope de vară, deşi erau transportaţi copii. O şoferiţă începătoare a ajuns cu autoturismul în albia unui pârâu.

Cum va fi vremea în zilele următoare

În această noapte, mercurul va coborî până la minus 10 grade, iar mâine noapte până la minus 15, chiar minus 18 grade Celsius în depresiuni. Şi în oraşe, se va resimţi frigul polar. Acesta va da naştere unui fenomen periculos- poleiul. Aşa că mare atenţie cum circulaţi! Pe stratul de gheaţă, specialiştii recomandă să conduceţi cu prudenţă, să nu vă apropiaţi prea mult de maşinile din faţă şi să nu faceţi manevre bruşte la volan. Abia în weekend, temperaturile vor mai creşte cu 4-5 grade.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro