Antena Căutare

Vine toamna, bine-mi pare? Avem prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, pe regiuni

Conform datelor publicate de ANM, în umătoarea perioadă vom avea parte de vreme călduroasă, dar ploile și vijeliile nu ne vor părăsi. Prognoza meteo pentru perioada 20 august – 2 septembrie anunță temperaturi ridicate pănă la sfârșitul lunii.

Vine toamna, bine-mi pare? Avem prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni, pe regiuni
prognoza meteo

Conform datelor publicate de ANM, în umătoarea perioadă vom avea parte de vreme călduroasă, dar ploile și vijeliile nu ne vor părăsi. Prognoza meteo pentru perioada 20 august – 2 septembrie anunță temperaturi ridicate pănă la sfârșitul lunii.

Aceasta este prognoza pentru fiecare regiune:

Muntenia

Vreme călduroasă până în data de 26 august. Media valorilor termice din timpul zilei se va situa între 31 şi 33 de grade.

În 28 august media temperaturilor maxime pe întreaga regiune va ajunge la 27 de grade, apoi vor mai fi doar uşoare variaţii în jurul valorii de 28 de grade.

Media minimelor termice va fi în jurul valorii de 17 grade în prima săptămână şi mai scăzută, de aproximativ 14-15 grade, în cea de a doua.

Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată în fiecare zi, pe arii restrânse şi îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Excepţie va face perioada 26-28 august, când probabilitatea ca aversele să cuprindă arii mai extinse şi să fie mai importante cantitativ va fi ridicată.

Oltenia

În prima săptămână valorile termice din timpul zilei se vor situa în jurul valorii de 32 de grade.

În cea de a doua săptămână se va răci, iar temperaturile maxime vor fi, în medie, între 26 şi 28 de grade.

Zilele de 26 şi în 27 august vor aduce ploi pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

Transilvania

În intervalul 20 - 25 august vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, media regională a maximelor fiind de 30-31 de grade.

La sfârşitul celei de-a doua săptămâni temperaturile vor creşte uşor şi vor atinge 25-26 de grade.

Vor fi averse în fiecare zi, dar mai ales între 23 şi 28 august, când vor fi pe arii extinse şi mai importante cantitativ.

Maramureş

Vremea va fi călduroasă în intervalul 20-24 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 32 de grade. Ulterior, maximele termice vor creşte treptat, până la o medie de cel mult 28 de grade.

Vor fi averse în fiecare zi, dar mai importante cantitativ vor fi, cel mai probabil, cele din zilele de 26 şi de 27 august.

Moldova

În prima săptămână de prognoză valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante, iar media lor se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă. Excepţie vor face zilele de 26 şi de 27 august când probabilitatea ca aversele să fie importante cantitativ şi pe arii extinse va fi mare.

Dobrogea

Până în data de 26 august media maximelor termice va avea variaţii între 29 şi 31 de grade, în următoarele două zile va scădea cu aproximativ 4-5 grade, apoi va creşte uşor, dar, cel mai probabil, până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu va mai depăşi 28 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi redusă, exceptând începutul celei de a doua săptămâni când probabilitatea ca aversele să apară pe arii mai extinse şi să fie importante cantitativ va fi ridicată.

Banat

Până în data de 24 august vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, media temperaturii maxime urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii relativ extinse şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată între 23 şi 28 august.

Update ANM: Codul GALBEN se extinde. Furtuni puternice și vijelii, în următoarele ore! Vezi zonele afectate... Vremea 22 august. Prognoza meteo anunță ploi violente, grindina și inundații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x