Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Iarnă grea în România: Viscolul și ninsorile au făcut prăpăd. Mașini răsturnate în nămeți și ambulanțe scoase cu utilajele din troiene

Iarna nu ne-a uitat! Între Crăciun şi Revelion a nins cât în tot sezonul până acum. Nămeţii au adus probleme pe multe drumuri din ţară, mai ales în Moldova. Viscolul puternic a dat peste cap traficul în Botoşani, unde inclusiv utilajele de dezăpezire au rămas blocate în troiene. Două drumuri din judeţ sunt închise şi la această oră.

A nins abundent în mai multe zona din țară

botosaneanul.ro

Probleme au fost şi pe şoselele din Iaşi şi Suceava. O gravidă a ajuns în ultimul moment la spital, iar două microbuze pline cu pasageri s-au răsturnat în şanţurile înzăpezite.

În această dimineaţă se întruneşte comandamentul de iarnă la Ministerul Transporturilor.

Pompieri, poliţişti şi drumari s-au chinuit mai bine de o oră să scoată din nămeţi un autoturism de teren înţepenit pe un drum judeţean din Botoşani. Un utilaj de dezăprezire a fost solicitat pentru a tracta şi autospeciala poliţiei blocată în troiene.

De altfel, judeţul Botoşani a fost cel mai grav afectat de vremea severă, seara trecută. Viscolul a paralizat circulaţia rutieră pe zeci de drumuri. Pe un drum judeţean, patru maşini au rămas înzăpezite, iar nouă persoane blocate au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a fi evacuate.

A nins abundent toată noaptea şi în judeţul Suceava. Şi aici, multe maşini au fost scoase din nămeţi de pompieri şi de drumari. Vremea extremă a creat dificultăţi şi medicilor care nu au mai putut ajunge la solicitări. O gravidă aflată în travaliu din judeţul Iaşi a fost preluată în ultima clipă de ambulanţă după intervenţia unui utilaj de dezăpezire pe drumul către casa tinerei de 21 de ani.

Recomandari