Antena Căutare

Vortexul polar ajunge în România! Temperaturi de îngheț, ploi și ninsori. Ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare

Cu toate că ne putem bucura de câteva zile de temperaturi ceva mai crescute, meteorologii anunță că, de sâmbătă, România va fi traversată de un val de aer rece, ce ar aduce temperaturi maxime de îngheț, ninsori și ploi.

Vortexul polar ajunge în România! Temperaturi de îngheț, ploi și ninsori. Ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare
Un val de aer rece va cuprinde România

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de sâmbătă, vremea intră într-un proces de răcire accentuată. În jumătatea de nord a țării, va ploua.

Vremea sâmbătă, 30 noiembrie

Începând de sâmbătă, un val de aer rece va ajunge în România. Temperaturile se vor încadra în media normală a perioadei, în jumătatea de nord a țării, unde se vor înregistra înnorări și ploi.

În restul țării, maximele termice vor rămână puțin peste mediile multianuale, cerul va avea înnorări temporare, iar pe arii mici va ploua. În zonele montane, se vor înregistra precipitații mixte, pe creste predominând ninsorile.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intendisificări în zonele de munte, pe creste, dar și în centru și sud-vest.

Temperaturile maxime vor avea valori între patru și 14 grade, iar cele minime între -4 și șase grade.

Vremea sâmbătă, 30 noiembrie, în București

În București, valorile termice vor fi mai ridicate față de mediile multianuale, deși vor marca o scădere semnificativă față de maximele de joi și vineri. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii pentru ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în intervalul 12-13 grade, iar cea minimă va coborî până la două grade.

De duminică, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată spre jumătatea intervalului, îndeosebi pentru vestul, nordul şi centrul ţării. În Bucureşti vor fi condiții de ploi slabe.

Ne așteaptă o iarnă diferită! Prognoza meteo pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie... Meteo 29 noiembrie 2019. Vremea se menține caldă, dar vin ploile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x