Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Vreme: Cod galben de ceață densă, chiciură și polei în 27 de județe din România. Capitala este afectată

În dimineața de 14 ianuarie vreme este extrem de rece în apropae toată țara și se recomană prudență dacă se merge la drum cu mașina deoarece ceața extrem de densă reduce vizibilitatea, iar poleiul și chiciura afectează carosabilul.

Cod galben de ceață densă, chiciură și polei în 27 de județe din România.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Olt şi Dolj se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceste zone, izolat, vor fi condiţii pentru depuneri de polei şi chiciură, potrivit Agerpres.


De asemenea, până la ora 9:00, ceaţa şi vizibilitatea redusă vor persista şi în Municipiul Bucureşti, îndeosebi în zona pre-orăşenească.


Până la ora 8:00, se vor semnala fenomene similare, respectiv ceaţă, vizibilitate redusă şi izolat chiciură şi polei, în localităţi din judeţele Galaţi, Vrancea, zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Cluj, Harghita, Sibiu, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara. Fenomenele meteo se vor produce în general în zonele joase ale judeţelor menţionate.


Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Recomandari