Antena Căutare

Vreme deosebit de rece în următoarele șase zile. Ce ne așteaptă după acest episod de ger și ninsori

Ne așteptă șase zile cu ger cumplit și cu ninsori în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Capitală, asta anunță ANM pentru următoarea perioadă. Episodul de vreme rea va fi urmat tot de ger, mai spun meteorologii, asta pentru ca iarna își va intra în drepturi.

Ne așteptă șase zile cu ger cumplit și cu ninsori în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Capitală, asta anunță ANM pentru următoarea perioadă. Episodul de vreme rea va fi urmat tot de ger, mai spun meteorologii, asta pentru ca iarna își va intra în drepturi.

„Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării”, spun meteorologii, menţionând că vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii.

ANM, cod galben de ninsori și ger

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben valabilă din noaptea de marţi spre miercuri şi până miercuri seară, potrivit căreia în regiunile sudice şi sud-estice ale ţării vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi depuneri de zăpadă şi gheaţă. De miercuri seară până vineri dimineaţă, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara, iar în sud-est vântul va continua să aibă intensificări, spulberând zăpada.

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de codul galben de ninsori şi vânt puternic, dar şi pe durata temeraturilor scăzute. Autorităţile locale iau măsuri speciale pentru bolnavii cronici, care au nevoie de dializă, dar şi pentru pentru femeile însărcinate, iar acestea ar putea fi transportate preventiv la spital dacă situaţia o impune. În plus, autorităţile locale trebuie să identifice spaţii în care să cazeze eventualele persoane surprinse de vremea nefavorabilă.

Urgia albă pune stăpânire pe România în doar câteva ore! Avertizarea de ninsori și viscol, extinsă!... Vremea 28 noiembrie. Prognoza meteo cu ninsori și ger cumplit în toată țara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x