Căutare Live

Vreme extremă în România, ninsoare cu tunete şi fulgere aduse de furtuna Sabine

Vremea a provocat pagube în țară. Rafalele de vânt au atins și 120km/h, în timp ce alte zone au fost lovite de grindină, tunete și fulgere, fenomene extrem, de rare pentru această perioadă.

În judeţul Suceava, s-a format un fuior ce semăna cu o tornadă. Fenomenul specific verii a apărut pentru că norii s-au dezvoltat ca o centrifugă, spun meteorlogii.

Un alt fenomen ciudat s-a format și deasupra orașului Baia Mare, unde acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, iar cerul s-a acoperit de o pătură de nori negri, după care a urmat grindina.

Și în Caraș Severin vremea a creat proble.e Mia bine de un sfet de oră, iar vântul puternic a smuls mai multe acoperișuri, care au căzut pe carosabil și a avariat trei autoturisme, fiind necesară intervenția pompierilor.

Și la munte a fost viscol , unde s-0au înregistrat rafale de până la 120 km/h. Pe drumurile de munte din Maramureș, mașinile au rămas blocate din cauza zăpezii.

În județul Hunedoara mai mulți șoferi au ajuns cu mașinile în șanț, tot din cauza vremii și a poleiului de pe șosele.

Jumătate din țară s-a aflat sub avertizare de Cod Portocaliu de vreme rea. Meteorologii spun că de la jumătatea acestei săptămâni vremrea se va încălzi și se vor înregistra temperaturi peste media acestei perioade.

sursa: Antena3.

ANM a emis prognoza pe două săptămâni. Cum va fi vremea până la 1 martie: "Temperaturi de 16 grade Celsius"... Meteo 13 februarie 2020. Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, iar cerul va fi variabil...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x