Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Vreme weekend. ANM avertizează: Vor urma schimbări majore! Temperaturi de 32 de grade urmate de descărcări electrice și grindină

ANM anunță vreme schimbătoare care ar putea provoca disconfort multor persoane din cauza fluctuațiilor atmosferice. Temepraturile vor fi ba foarte ridicate, ba foarte scăzute, însoțite de fenomene meteo periculoase.

Vreme weekend. ANM avertizează: Vor urma schimbări majore! Temperaturi de 32 de grade urmate de descărcări electrice și grindină

În următoare perioadă, potrivit ultimelor informații venite de la ANM, ca o radiografie generală, vremea va deveni din ce în ce mai caldă, pentru această perioadă, chiar foarte caldă – după-amiaza – în Câmpia Română. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade Celsius, mai scăzute pe litoral, iar cele minime între 7 și 17 grade, Celsius.

Pe parcursul zilelor, cerul va fi variabil cu unele înnorări și ploi slabe de scurtă durată în vest și la munte.

Vom avea parte și de averse trecătoare însoțite de descărcări electrice şi grindină pe porțiuni izolate în jumătatea de Vest a țării.

Specialiștii avertizează că în următoarele zile vremea se va încălzi treptat, dar instabilitatea atmosferică rămâne ridicată în următoarele două săptămâni. În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia sau Oltenia vremea va fi frumoasă.

Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 80-90 km/h, dar temporar şi în celelalte regiuni, în special în cele vestice și estice, unde rafalele vor fi de 60-70 km/h.

Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă va fi la fel de cald. Meteorologii spune că vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, iar în estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va fi în continuare călduroasă; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 30 de grade.

În regiunile sudice, în centrul şi nord-estul teritoriului şi în zonele montane, după-amiaza şi noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină.

Pe alocuri, cantităţile de apă vor depăşi în timp scurt 15...25 l/mp. În restul teritoriului şi al intervalului, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala pe suprafeţe restrânse, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în regiunile sud-estice şi izolat, de scurtă durată, şi în celelalte zone, asociat averselor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade. În Capitală se aşteaptă o maximă a temperaturii aerului de 28...29 de grade. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate, mai ales în cursul nopţii, când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 14...16 grade.

Cum va fi vreme duminică

Duminică, 6 iunie, vremea va fi în continuare caldă în majoritatea zonelor, dar şi în general instabilă. În sud-estul ţării, cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. În schimb, în restul teritoriului, temporar înnorările vor fi accentuate, vor fi averse, izolat torenţiale, frecvente descărcări electrice şi pe spaţii mai restrânse grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade.

Vremea se va menţine caldă şi la Bucureşti. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14...16 grade.

Recomandari