Antena Căutare

Vremea 15 decembrie. Prognoza meteo anunță viscol și ninsori

Vremea din 15 decembrie se va strica. Prognoza meteo anunță cod galben și portocaliu de vreme rea în toată țara! Iată cum va fi vremea în acest weekend.

Vremea 15 decembrie. Prognoza meteo anunță viscol și ninsori
vremea

Vremea din 15 decembrie se va strica. Prognoza meteo anunță cod galben și portocaliu de vreme rea în toată țara! Iată cum va fi vremea în acest weekend.

Vremea 15 -16 decembrie în România

Vremea din weekend stă sub semnul codurilor galbene și portocalii. ANM a emis informare de vreme rea pentru intervalul 14-16 decembrie. Sâmbătă și duminică va fi cod galben de ninsori și viscol în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

De asemenea, tot în acest weekend este semnalat cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă, viscol în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Cod galben, sâmbătă și dumincă, va fi și în Dobrogea - unde va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Vremea în București, 15 decembrie

Vremea ido anunță ploaie înghețată la București, temperaturi maxime și minime de 0°C. Vântul va sufla cu putere, în rafale de 51 km/h și de 51 km/h pe timpul nopții. Șansele de precipitații sunt de 75%, iar cantitatea de apă este de 3 L/m².

Prognoza meteo la munte, 15 decembrie

La munte, sunt așteptate ninsori și lapoviță și ninsori, cu vânt ce bate în rafale de 36 km/h pe timpul zilei și în rafale de 39 km/h. Cantitățile de apă ce se vor acumula sunt însemnate - 5 L/m² pe timpul zilei și 2 L/m. Temperaturile se vor încadra între -3°C și -2°C.

Ultima oră! Școli ÎNCHISE mai devreme? Anunțul autorităților important pentru ELEVI!... E PRĂPĂD în aceste momente în România! Meteorologii anunț de ULTIMĂ ORĂ; „Nu a început încă!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x