Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Alertă! Weekend cu temperaturi apropiate de CANICULĂ, în România! Zonele în care va fi extrem de cald. „Aerul va fi irespirabil!”

Primul weekend după ieşirea din starea de urgenţă vine cu vreme de august. Meteorologii spun că temperaturile vor ajunge în pragul caniculei.

Temperaturile vor ajunge până aproape de pragul caniculei în sudul ţării. Iar pe litoral şi în depresiunile montane, vor fi până la 26 de grade.

„La fel ca-n mijlocul verii, temperaturile foarte mari vin asociate şi cu o umiditate crescută a aerului, ceea ce înseamnă un disconfort accentuat. Asta înseamnă aer irespirabil şi transpiraţie abundentă”, a spus meteorologul Simona Căpşună.

Arşiţa vine deja pe un fond de secetă care persistă de anul trecut.Doar în judeţul Galaţi sunt aproximativ 67.000 de hectare de culturi compromise.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, culturile erau ameninţate de grindină şi vijelii. În mai multe zone din ţară, a fost cod roşu de inundaţii. Oamenii erau avertizaţi prin sistemul Ro-Alert să se adăpostească.

Recomandari