Antena Căutare

Avertizare ANM, COD GALBEN: Vremea face ravagii în România! Ploile torențiale și canicula pun stăpânire pe țară

ANM a emis o avertizare de vreme rea în aproape toată România. Meteorologii şi în următoarele două zile instabilitate atmosferică accentuată, iar de marţi, furtunile şi ploile vor pune stăpânire pe toată ţara.

Avertizare ANM, COD GALBEN: Vremea face ravagii în România! Ploile torențiale și canicula pun stăpânire pe țară Galerie
Avertizare ANM, COD GALBEN: Vremea face ravagii în România! Ploile torențiale și canicula pun stăpânire pe țară

UPDATE ORA 10:30: ANM A EMIS COD GALBEN. FURTUNI ÎN 19 JUDEȚE

Pentru intervalul 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, a fost emis COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat, în Maramureș, Munții Apuseni, Carpații Orientali și local în Transilvania și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.” avertizează ANM.

Județele vizate sunt Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vrancea.

Conform meteologilor, ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Astfel, marţi, 21 iulie şi până miercuri, 22 iulie, ora 10.00, în regiunile nordice, centrale şi în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

Avertizare ANM: Vremea face ravagii în România! Ploile torențiale și canicula pun stăpânire pe țară

METEO MARȚI

Vremea se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și sud-estice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după orele prânzului, în special în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și la munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 21 de grade.

BUCUREȘTI

Avertizare ANM: Vremea face ravagii în România! Ploile torențiale și canicula pun stăpânire pe țară

METEO MIERCURI

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta începând din orele amiezii, local în jumătatea nordică a țării, iar spre seară și noaptea pe suprafețe mai mici, mai ales în centru și în sud. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii și căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă, înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, unde după-amiaza vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 13 și 21 de grade.

Avertizare ANM: Vremea face ravagii în România! Ploile torențiale și canicula pun stăpânire pe țară

BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

România nu scapă de ploile torențiale! Unde se vor mai rupe norii, până pe 17 august, și unde va fi deosebit de cald... Ploile torențiale nu se opresc. Meterologii, anunț de ultimă oră. Care sunt zonele care vor fi lovite de furtuni, vijeli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x