Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Vremea se dezlănțuie în nouă județe. Avertizare meteo, cod portocaliu și galben de vijelii

Vremea 9 septembrie 2019. ANM a emis două avertizări meteo de vreme severă pentru următoarele ore. Cod portocaliu și galben de vijelii în nouă județe. Află prognoza meteo pentru următoarele ore în România. Harta zonelor afectate.

Vremea 9 septembrie 2019. ANM a emis două avertizări meteo de vreme severă pentru următoarele ore. Cod portocaliu și galben de vijelii în nouă județe. Află prognoza meteo pentru următoarele ore în România. Harta zonelor afectate.

Meteo România. Potrivit vremea.ro, luni (9 septembrie) vremea va fi instabilă în vestul țării mai ales în a două parte a zilei, când vor cădea pe spații relativ extinse averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor ajunge local până la 15-20 de mm și izolat până la 20-30 de mm. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 28 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei) și 26-31 de grade în restul regiunilor.

Citește și: Vremea 9 - 15 septembrie. Zile de toamnă cu temperaturi minime sub 10 grade Celsius

Meteo România. ANM, cod galben

În intervalul 09 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00 instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60...75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

Meteo România. ANM, cod portocaliu

În intervalul 09 septembrie, ora 15:00– 09 septembrie, ora 21:00 este anunțat cod galben în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h și vijelii.

Notă: Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.

Citește și: Se întâmplă în septembrie! Ce anunță prognoza meteo pentru perioada următoare