Antena Căutare

Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Urmează vijelii, grindină și averse torențiale. Prognoza meteo pentru azi și mâine

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se schimbă radical în următoarele ore și că în anumite zone vor fi vijelii, grindină și averse torențiale. Descoperă prognoza meteo pentru azi și mâine (20-21 iulie 2024).

Galerie
Descoperă cum va fi vremea sâmbătă și duminică, pe 20 și 21 iulie 2024 | sursa foto: Shutterstock

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că în multe zone din țară cerul va fi caracterizat de instabilitate atmosferică. În unele regiuni vom avea parte de vijelii, grindină și averse torențiale cu descărcări electrice.

Descoperă în rândurile de mai jos ce anunță meteorologii pentru azi și mâine (20-21 iulie 2024) în toată țara.

Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Urmează vijelii, grindină și averse torențiale. Prognoza meteo pentru azi și mâine

De sâmbătă de la prânz și până duminică dimineața la ora 10:00 este în vigoare o avertizare meteo de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Treptat, în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Transilvania și local în Maramureș și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50...70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo în țară pentru sâmbătă, 20 iulie 2024. Cum va fi vremea

Sâmbătă și până duminică dimineața, În sudul Banatului, nord-vestul Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu averse torențiale intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 70...90 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp.

Sâmbătă, 20 iulie 2024, prognoza meteo anunță că în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Prognoza meteo în București pentru sâmbătă, 20 iulie 2024. Cum va fi vremea

Valul de căldură va persista. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade, iar cea minimă de 22...24 de grade, caracterizând o noapte tropicală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pentru duminică, 21 iulie 2024. Cum va fi vremea

În centrul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Prognoza meteo în București pentru duminică, 21 iulie 2024. Cum va fi vremea

Valorile termice se vor mai pondera, astfel că maxima va fi de 33...34 de grade; totuși, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând să se situeze în jurul pragului critic de 80 de unități. Vor fi perioade de instabilitate atmosferică, în care înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 19...21 de grade.

Prognoza meteo 20 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 23 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x