Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Anunț neașteptat al meteorologilor pentru 2020. Ce fel de iarnă vom avea în noul an: "Vin perioade de ger"

Iarna lui 2020 va fi una deficitară, fără prea multe precipitații și cum temperaturi mult prea mari, ceea ce va favoriza seceta, este prognoza făcută de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Nu vor lipsi nici perioadele de ger, însă ninsorile își vor face simțită prezența destul de puțin.

Încă din primele zile din anul 2020 vor fi valori apropiate de normalul climatologic, ușor mai mari și chiar o tendință spre deficit, a explicat, la Antena 3, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

"Săptămânile 6-13 ianuarie și 13-20 ianuarie se caracterizează ca fiind cu temperaturi ușor peste medie, însă nu vorbim de abateri semnificate", a declarat șefa ANM, Elena Mateescu.

"Vom avea 1-5 grade Celsius, mai ales în regiunile extracarpatice, precum și precipitații deficitare în special în partea de vest, centru și nordul țării. Nu excludem și posibilitatea să avem și perioade de ger în acest interval de timp", a mai spus șefa ANM, care a vorbit la Antena 3 și despre cât de afectate vor fi culturile agricole de lipsa unui strat de zăpadă.

Recomandari