Antena Căutare

Vreme extremă! Jumătatea sudică a României a fost răvăşită de grindină, vijelii şi ploi torenţiale

Vreme extremă în jumătatea sudică a României. Grindina a distrus sute de hectare de culturi agricole, vijelia a rupt copaci şi a avariat maşini, iar ploile torenţiale au inundat bulevarde şi mai multe gospodării.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis de ieri de la prânz mai multe avertizări, printre care și un cod portocaliu de instabilitate accentuată și ploi abundente, valabil de miercuri, ora 13.00, până joi, ora 06.00.



Potrivit codului portocaliu, "în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe zone din țară, inclusiv în București. Zonele în care e cod portocaliu de vreme rea

De asemenea, în intervalul 20 mai, ora 8:00 - 21 mai, ora 18:00, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60 - 70 km/h, grindină şi averse torenţiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 - 30 l/mp şi local 40-60 l/mp, cu precădere în Oltenia şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Meteorologii au actualizat, totodată, informarea de instabilitate atmosferică, aceasta fiind valabilă în intervalul 19 mai, ora 13:30 - 21 mai, ora 21:00, în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină. În intervale de scurtă durată sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 - 35 l/mp.

Vremea face ravagii în continuare: Ploi torențiale, furtuni și grindină. Avertizarea meteo rămâne în vigoare | FOTO &... Cum va fi vremea în weekend. Vești proaste de la meteorologi! Unde va ploua, în următoarele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x