Zece angajaţi ai unui azil de bătrâni din judeţul Buzău, confirmaţi cu noul coronavirus/ În judeţ sunt active nouă focare de COVID-19

Zece angajaţi ai unui azil de bătrâni din comuna Tisău, judeţul Buzău, au fost confirmaţi cu noul coronavirus. În judeţ sunt active nouă focare de COVID-19.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buză, vineri, au fost confirmaţi cu COVID-19 zece angajaţi ai Azilului de bătrâni „Încredere, speranţă şi Înţelegere” situat în comuna Tisău.

Azilul de bătrâni este unul privat şi este amplasat în satul Hales, comuna Tisău, judeţul Buzău. Centrul găzduieşte aproximativ 120 de bătrâni cu diverse afecţiuni şi este deservit de 40 de angajaţi, 10 dintre aceştia fiind confirmaţi în ultimele 24 de ore cu SARS-CoV-2.

”La Azilul de bătrâni <<Încredere, speranţă, înţelegere>> din Tisău, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unităţii, asigurarea funcţionalităţii spaţiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaţilor prin medicul de familie”, arată DSP Buzău.

Astfel, în judeţul Buzău, sunt active, vineri, 9 focare de infecţie cu SARS-CoV-2:

- Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia ATI: 12 persoane confirmate pozitiv.

- Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău- Secţia Neonatologie: 3 persoane confirmate pozitiv.

- O fundaţie din comuna Cernăteşti: 4 persoane confirmate pozitiv.

- O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.

- O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.

- Biroul Vamal de Interior Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv.

- Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” Costeşti: 20 de persoane confirmate pozitiv.

- O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.

- Azilul de bătrâni ”Încredere, speranţă, înţelegere” din Tisău: 10 persoane confirmate pozitiv (toate din rândul personalului angajat).

În ultimele 24 de ore, în Buzău au fost confirmate 30 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, numărul total ajungând la 1.717. Dintre acestea, 1.018 s-au vindecat, iar 49 au murit.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri