Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Faceți cunoștință cu Diana, singura elevă din Banat care a luat BAC-ul cu 10: „După fiecare probă, am avut un sentiment minunat de eliberare, m-am bucurat să pot pune deoparte încă un teanc de caiete, manuale și fișe!”

Singura medie de 10 la examenul de Bacalaureat din Timiş a fost obţinută în acest an de Diana Dehelean, elevă a Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara. Eleva a susținut patru probe  de examen, fiind etnică germană.

Singura medie de 10 la examenul de Bacalaureat din Timiş a fost obţinută în acest an de Diana Dehelean, elevă a Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara. Eleva a susținut patru probe de examen, fiind etnică germană.

Diana a luat nota maximă atât la Limba și Literatura Română, cât și la Limba și Literatura Germană, Matematică și Anatomie.

Anul trecut, Ansira Dinu, elevă a Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara, a luat singurul 10 din județul Timiș la examenul maturității.

Faceți cunoștință cu Diana, singura elevă din Banat care a luat BAC-ul cu 10: „După fiecare probă, am avut un sentiment minunat de eliberare,  m-am bucurat să pot pune deoparte încă un teanc de caiete, manuale și fișe!”

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, în judeţul Timiş, este 63,61 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, iar unitatea de învăţământ cu promovare de sută la sută este Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara.

Potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în acest judeţ, în urma examenului de bacalaureat, Diana Dehelean, o elevă de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara a obţinut media zece, aceasta fiind singura medie maximă obţinută în Timiş.

Am stat de vorbă cu Diana despre sacrificiile din spatele notelor de zece, planuri și nu numai. Adolescenta a ales să plece la studii în străinătate și să studieze Dreptul.

Faceți cunoștință cu Diana, singura elevă din Banat care a luat BAC-ul cu 10: „După fiecare probă, am avut un sentiment minunat de eliberare,  m-am bucurat să pot pune deoparte încă un teanc de caiete, manuale și fișe!”

1. Cum a fost examenul de bacalaureat?

Mă așteptasem ca probele de bacalaureat să fie mai complicate, mai dificil de rezolvat. Adevărul este că am luat examenul foarte în serios, încă de la început. După fiecare probă, am avut un sentiment minunat de eliberare, iar în fiecare după-amiază m-am bucurat să pot pune deoparte încă un teanc de caiete, manuale și fișe. În plus, am fost foarte fericită că am putut să mă concentrez asupra subiectelor de bacalaureat și nu am fost năpădită de emoții în decursul examenelor.

2. Cum te-ai pregătit pentru examenul maturității?

Sunt de părere că pregătirea pentru examenul de maturitate este foarte complexă și nu poate fi cuprinsă în ultimele trei săptămâni dinaintea probelor scrise, ci se întinde pe mai mulți ani. Încă de mică am tratat școala și învățătura cu respect și dăruire, astfel încât studiul a fost o plăcere pentru mine. În plus, liceul pe care l-am urmat mi-a acordat oportunități de cunoaștere extracurriculară. De exemplu, am participat la proiecte europene pentru tineret, la schimburi de experiență pentru elevi și la o mulțime de olimpiade și concursuri școlare. Astfel, am câștigat atât experiență în comunicare scrisă și orală, cât și viziune asupra unor valori umane precum egalitatea între oameni, libertatea și dreptatea.

3. Ce facultate vrei să urmezi și care este motivația acestei alegeri?

În anii ce urmează îmi doresc să studiez Dreptul în Germania, iar ulterior să mă specializez în drept internațional și drept european. De curând am primit un răspuns afirmativ din partea Oficiului German de Schimb Academic DAAD. Acest lucru înseamnă că pe perioada studiilor voi primi o bursă din partea acestei instituții.

Care este cel mai bun liceu din Timișoara, în urma rezultatelor de la BAC

Medii între 9 şi 9,99 au obţinut 400 de candidaţi, medii între 8 şi 8,99 au obţinut 701 candidaţ, medii între 7 şi 7,99 au obţinut 696 candidaţi, în timp ce 574 de candidaţi au obţinut medii între 6 şi 6,99.

Un număr de 2.372 de absolvenţi de liceu au fost declaraţi reuşiţi, dintr-un total de 4.267 înscrişi. Procentul de promovabilitate este 63,61 la sută, faţă de 71,93 la sută, cât a fost anul trecut.

În topul liceelor, pe primul loc se află Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara unde procentul de promovare este de sută şa sută. Pe locul al doilea se află Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara unde 99,43 la sută dintre candidaţi au promovat. Pe locul al treilea este Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara (98,21 la sută procent de promovare), iar pe locul al patrulea este Colegiul Naţional Bănăţean (97,86 la sută procent de promovare).

La polul opus sunt trei licee cu zero la sută promovare: Liceul Teoretic Socrates din municipiul Timişoara, Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara şi Liceul Tehnologic ”Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare.

Faceți cunoștință cu Diana, singura elevă din Banat care a luat BAC-ul cu 10: „După fiecare probă, am avut un sentiment minunat de eliberare,  m-am bucurat să pot pune deoparte încă un teanc de caiete, manuale și fișe!”

Când se pot depune contestațiile

Rezultate Bacalaureat 2018. Elevii clasei a XII-a care au susținut examenul de BAC în perioada 25-28 iunie pot afla azi, 4 iulie, primele rezultate. Acestea sunt publicate pe www.a1.ro, dar și pe www.edu.ro. De la ora 12.00 se pot depune și contestațiile notelor obținute.

12.00 - Au început contestațiile la Bacalaureat 2018.

10:30 A1.ro a afișat rezultatele la Bac 2018, pe judet! Iată ce notă ai luat!

Rezultatele la Bacalaureat 2018 pentru fiecare județ

Rezultatele din județul Argeş la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Bacău la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Bihor Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Bistriţa-Năsăud Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Botoşani la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Brăila la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Brașov la Bacalaureat 2018

Rezultatele din București la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Buzău la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Călăraşi la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Caraş-Severin la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Cluj la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Constanța la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Covasna la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Dâmboviţa la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Dolj la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Galaţi la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Giurgiu la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Gorj la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Harghita la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Hunedoara la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Ialomiţa la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Iaşi la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Ilfov la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Maramureş la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Mehedinţi la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Mureş la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Neamţ la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Olt la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Prahova la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Sălaj la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Satu Mare la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Sibiu la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Suceava la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Teleorman la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Timiș la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Tulcea la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Vâlcea la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Vaslui la Bacalaureat 2018

Rezultatele din județul Vrancea la Bacalaureat 2018

Rezultate BAC 2018. Care au fost cele mai bune 5 județe din țară la Bacalaureatul din 2018

Recomandari