Antena Căutare

Regizorul Ioan Cărmăzan, în prag aniversar: ”Înainte de 1989 am reușit să nu am cuvântul comunist, dar m-a costat. Puteam să am mult mai multe filme”

Ioan Cărmăzan, unul dintre cei mai apreciați regizori români, scriitor și profesor universitar, a povestit  despre vasta sa experiență sa de viață.

Ioan Cărmăzan, unul dintre cei mai apreciați regizori români, scriitor și profesor universitar, a povestit despre vasta sa experiență sa de viață.

Cum a devenit Nicolaescu regizor de film?

Regizorul Ioan Cărmăzan, în prag aniversar: ”Înainte de 1989 am reușit să nu am cuvântul comunist, dar m-a costat. Puteam să am mult mai multe filme”

Interzis de comuniști, Cărmăzan, autorul, printre multe altele, al unui film “de cult”, “Țapinarii”, retras de Securitate pe motiv că ar conține simbolistici legionare a împlinit 69 de ani. Pe lângă pelicule, regizorul a scris și multe cărți.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Debut în 1982 cu filmul „Ţapinarii” (regie şi scenariu)

ALTE FILME:

2010 – Oul de cuc

2009 – O secundă de viaţă

2006 – Margo

2006 – Cu inima îndoită – TV

2006 – Dragoste de mamă – TV

2004 – Lotus

2004 – Raport despre starea naţiunii

1992 – Casa din vis

1987 – Sania albastră

1984 – Lişca

Design vestimentar contemporan inspirat din tradiția populară. Noua colecție a lui Adrian Oianu, designerul cu 1000 de i... „COPIII MEI, BĂIATUL MEU ȘI FATA MEA”! Învățăturile lui VALI VIJELIE către fiica sa, CATI: „Tu treci și învață, că va câ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x