Antena Căutare

REGULAMENTUL CONCURSULUI “PRETUL CEL BUN”

Varianta actualizata, valabila incepand cu editiile difuzate din data de 09.01.2023

 • DESFASURAREA EMISIUNII CONCURS

 

Emisiunea concurs intitulata «PRETUL CEL BUN» numita in continuare si “emisiune” sau “emisiune-concurs” este realizata de societatea ANTENA TV GROUP S.A., societate pe actiuni constituita si functionand in conformitate cu legislatia din Romania, cu sediul social in Str. Ficusului, nr. 44A, et. 4A, zona 2, Sector 1, Bucuresti, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/3765/1991, avand Codul Unic de Inregistrare 1599030, cod de inregistrare fiscala RO 1599030, cont bancar RO65RZBR0000060010162592 deschis la Raiffeisen Bank, numita in continuare si “ANTENA” sau “Producator”.

 

Emisiunea “PRETUL CEL BUN” este o emisiune concurs de divertisment, care va fi difuzata pe postul tv ANTENA 1 (in prima difuzare ) si online (www.antenaplay.ro, youtube, etc).

 

Concursul (filmarea emisiunii concurs) se desfasoara in perioada 26 iulie 2021 si pana la data maxima de 31 iulie 2024. Se pot inscrie in vederea participarii la concurs numai persoanele care au implinit varsta de 18 ani la data participarii la casting. Fiecare persoana care se prezinta la casting trebuie sa prezinte un document de identitate cu fotografie (CI/pasaport).

Concurentii se pot inscrie online (pe site-ul www.antena1.ro), unde vor trimite un filmulet/o inregistrare, iar ulterior vor participa la casting, in locatia, data si ora comunicate de Antena.

Producatorul va realiza editii in care, pe langa concurentii selectati la casting, vor fi adusi si concurenti care fac parte din comunitati din diverse medii sociale (ex. croitorese, asistente medicale, ansambluri populare, taximetristi, etc).

 

Producatorul va realiza editii speciale ale emisiunii concurs, in cadrul carora concurentii vor fi persoane publice, cunoscute publicului (vedete), iar premiile castigate de acestia in cadrul editiilor speciale vor fi donate (sub forma darului manual prevazut de alin. (4) al art. 1011 din Codul civil) unor cazuri sociale (persoane defavorizate, care au nevoie de ajutor) propuse de catre Producator.

 

Concurentii selectati la casting au obligatia sa se prezinte pentru participarea la filmari in platoul tv in zilele comunicate de Antena , impreuna cu cate minim 5 insotitori (prieteni si/sau rude) cu varsta de peste 18 ani.

Selectarea Concurentilor la casting da posibilitatea acestora si a insotitorilor lor de a participa la filmarile emisiunii concurs in public, insa nu ofera garantia ca acestia si/sau insotitorii lor vor participa in cadrul emisiunii concurs in calitate de Concurenti.

 

La filmarea fiecarei editii, Antena poate selecta dintre Concurenti si insotitorii acestora (aflati in public), persoanele care participa efectiv in calitate de Concurenti in cadrul emisiunii concurs. Decizia cu privire la Concurentii care sa participe la fiecare proba a emisiunii concurs apartine exclusiv Producatorului, care va tine cont de profilul fiecarui Concurent selectat la casting, de profilul insotitorilor, avand in vedere criterii de continut al emisiunii. Niciunul dintre Concurenti si/sau insotitorii acestora nu vor sti daca participa in cadrul emisiunii concurs in calitate de Concurenti, inainte de momentul in care isi vor auzi numele in timpul filmarii emisiunii.

Concurentii selectati la casting inteleg ca participarea lor in public la filmarea emisiunii concurs nu le ofera garantia participarii in cadrul concursului, si nu vor avea nicio pretentie, de nicio natura de la Producator sau de la orice alt tert in acest sens.

 

Concurentii vor participa in public la filmarea uneia sau a mai multor editii ale emisiunii concurs, in functie de solicitarea Producatorului. La fiecare participare, conform solicitarii Producatorului, Concurentii selectati la casting sunt obligati sa se prezinte in platoul de filmare impreuna cu insotitorii ale caror nume si date au fost comunicate Producatorului in cadrul procedurii de selectie pentru emisiunea concurs.

 

Producatorul va selecta si concurenti care vor fi surprinsi de catre echipa de filmare impreuna cu prezentatorii, acasa sau la locul lor de munca sau in alte spatii publice (pe strada, in piata, spatii comerciale, mijloace de transport in comun, parcuri, etc) unde concurentii vor fi alesi ad-hoc dintre oamenii prezenti in spatiile publice respective. Concurentii astfel selectati vor juca un joc simplu inspirat din jocurile mari din platou dar adaptat pentru locatia exterioara, concurentii avand posibilitatea de a castiga un premiu pe loc, premiu cu care echipa de filmare se prezinta in locatie la concurentul respectiv.

 

Fiecare editie a emisiunii concurs va contine un numar de 10 jocuri/runde (unele jocuri se vor regasi in toate editiile, unele jocuri vor fi diferite de la o editie la alta), ce au legatura cu pretul unor produse (bunuri si/sau servicii) comercializate in magazine, produse foarte variate, de la cele de larg consum pana la produse atipice, exclusiviste sau neobisnuite. Jocurile din cadrul concursului vor fi diferite, insa toate vor avea legatura cu pretul produselor care trebuie sa fie intuit, ghicit, de catre Concurenti.

 

Produsele, precum si preturile acestora vor fi diferite, de la 1 leu la 75.000 lei (aprox. 15.000 euro), iar Concurentii vor trebui sa indice “pretul corect” al produsului/produselor respective.

 

“Pretul corect” al fiecarui produs, care trebuie ghicit de catre Concurenti, este pretul indicat de catre furnizor (pretul final de achizitie al produsului de la furnizor) in documentele prin care produsele respective sunt puse la dispozitia Producatorului in scopul prezentarii acestora in cadrul emisiunii concurs (ex. factura in cazul vanzarii, aviz de insotire a marfii, proces verbal de custodie, contract etc.). Pretul poate fi diferit de pretul de comercializare de catre un alt furnizor, din cadrul altui magazin, sau chiar de pretul aceluiasi furnizor dintr-o alta zi (ex. pretul de la raft al produsului poate varia de la o zi la alta in acelasi magazin, la acelasi furnizor).

 

Producatorul nu garanteaza ca “pretul corect” este pretul produsului la raft in magazin, astfel incat Concurentii nu vor putea contesta pretul produselor pe motiv ca pretul in magazin difera de “pretul corect” al produslui respectiv. “Pretul corect” al fiecarui produs este pretul indicat de catre furnizorul produselor in documentele prin care acestea au fost puse la dispozitia Producatorului pentru emisiunea concurs, si care poate fi diferit de pretul de vanzare in magazin sau online al produsului respectiv. Preturile produselor, asa cum sunt mentionate in documentele furnizorului, daca sunt preturi cu zecimale, pot fi rotunjite de catre Producator astfel incat sa fie preturi in lei, fara diviziuni ale leului.

 

Fiecare joc va fi descris si vor fi prezentate regulile de catre prezentatorul emisiunii, inainte de inceperea jocului respectiv.

 

Unele dintre jocuri se vor repeta in fiecare editie. In jocul/runda 1 (licitatia), din public sunt selectati de catre Antena, 4 Concurenti care sa joace in prima runda, Concurenti care coboara pe scena, fiecare in dreptul unui pupitru. Alegerea Concurentilor din public este strict decizia Producatorului, iar acestia nu vor putea refuza participarea la concurs si nici nu vor putea contesta decizia Producatorului.

Cei 4 Concurenti trebuie sa ghiceasca “pretul corect” al unui produs care le este prezentat (fie fizic in platou, fie intr-o imagine/filmare) si intotit de o descriere a voice-over-ului. Concurentul care estimeaza cel mai bine pretul produsului, fara sa il depaseasca, merge mai departe la jocul individual, joc care va fi diferit de la o editie la alta.

In cazul in care un Concurent ghiceste pretul exact al produsului, acesta castiga pe loc un premiu (bonus) de 1.500 lei.

 

Ceilalti 3 Concurenti de la pupitre raman sa participe la urmatoarea runda/joc licitatie, si lor li se va alatura un al patrulea Concurent nominalizat de Producator dintre cei din public (Concurenti selectati la casting si insotitorii acestora).

 

Jocul se reia, astfel incat vor fi in cadrul fiecarei editii cate 4 jocuri (licitatii)si cate 4 jocuri individualeastfel incat vor exista 7 Concurenti care vor juca. Cei trei concurenti din cei 7 care nu au ghicit nicio licitatie, pleaca acasa.

La fiecare joc individual, din cele 4 mentionate mai sus, daca respectivul Concurent ghiceste “pretul corect” al produsului prezentat, (conform regulilor jocului respectiv) va castiga ca premiu produsul respectiv.

Indiferent daca vor castiga sau nu jocurile individuale, Concurentii (cei 4 care au jucat jocurile individuale) vor participa la jocul cu Roata (jocul/runda 9).

Roata este divizata in 20 de segmente, fiecare segment fiind marcat cu numere de la 5 la 100 (toate multiplu de 5). Fiecare persoana are dreptul sa invarta roata de cate 2 ori.

Fiecare Concurent este obligat sa invarta Roata o tura completa. Daca Roata nu se invarte o tura completa, Concurentul invarte din nou.

In cazul in care un Concurent nimereste 100 de puncte din prima invartire la Roata, castiga un bonus, un premiu in valoare de 2.500 lei.

 

Daca exista baraj intre concurenti, acestia mai invart de Roata inca o data.

Din cei 4 concurenti, raman 2, cei care se apropie cel mai mult de 100 puncte si care vor juca in runda SEMIFINALA (runda 10).

SEMIFINALA este un joc in concurentii trebuie sa ghiceasca pretul exact al unui produs. Acestia spun cate o suma (un prêt) pe rand, iar prezentatorul emisiunii ii ajuta indicand « Mai mult sau mai putin », creind astfel o tensiune intre cei doi concurenti cu cat se apropie mai tare de pretul corect.

La final se joaca MARJA si Marea FINALA (runda 11).

Marja - pe un ecran apar diferite sume de bani alese de Producator, iar in momentul in care finalistul apasa pe un buton, se selecteaza una dintre sume.

 

Aceasta reprezinta valoarea maxima (eroarea) cu care Concurentul poate sa depaseasca (atat in plus cat si in minus) pretul produsului/premiului din jocul/runda Finala.

 

Finala (jocul/runda 11) – Concurentului ii sunt prezentate pe rand mai multe produse (premii), iar el trebuie sa ghiceasca pretul corect total al acestora, tinand cont de marja selectata conform celor mai sus descrise.

 

Avand in vedere ca acest concurs este organizat in cadrul unei productii de televiziune, al unui show artistic de televiziune in care Antena isi propune sa includa prestatiile artistice care, in viziunea Antena, reprezinta cele mai atractive momente pentru publicul telespectator, precum si faptul ca, prin prestatia sa in cadrul Emisiunii (respectiv prin spontaneitate, implicare, dezinvoltura, prezenta scenica, simt al umorului, etc.) concurentul contribuie in mod semnificativ la calitatea artistica a showului de televiziune, decizia de difuzare a tuturor editiilor/momentelor din cadrul concursului apartine exclusiv Antena, care in baza unor criterii obiective, poate decide ca anumite editii/momente din cadrul concursului, care nu indeplinesc conditiile de calitate din punct de vedere artistic si/sau tehnic, sa nu fie difuzate.

 

Valoarea premiilor puse in joc in fiecare editie a emisiunii concurs variaza de la o editie la alta, fiecare premiu (produs prezentat in cadrul concursului) putand avea valoarea bruta cuprinsa intre 1 leu si 75.000 lei. Nu toate premiile puse in joc in cadrul unei editii vor fi castigate, acestea fiind acordate ca premiu sau nu Concurentului, in functie de raspunsurile date de catre Concurenti in cadrul jocului/rundei respective, conform regulilor jocului respectiv.

 

Premiile pot fi acordate de catre Antena sau de catre un sponsor, sau partial de Antena si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena. Premiile obtinute de castigatori vor fi acordate in bani si/sau produse, in functie de premiile puse in joc conform formatului emisiunii concurs si a structurii jocurilor. Valoarea, tipul premiilor, proportia dintre premiile acordate in bani si/sau produse va fi stabilita in mod unilateral de catre Antena.

 

Concursul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentului, astfel premiile cu o valoare mai mare de 600 lei se impoziteaza conform prevederilor legale mentionate.

 

Impozitul aferent premiilor in produse (bunuri si/sau servicii) cu o valoare de maxim 5.000 lei/premiu inclusiv, va fi suportat de catre Antena, premiile fiind acordate Concurentilor fara obligatia de plata a impozitului de catre acestia din urma. Impozitul se va calcula conform prevederilor legale fiscale si se va adauga la valoarea neta a premiului.

 

Impozitul aferent premiilor in produse (bunuri si/sau servicii) cu o valoare de peste 5.000 lei/premiu, va fi suportat de catre Concurenti, acestia putand sa-si ridice premiul/premiile numai dupa efectuarea platii in contul Antena a impozitului aferent premiului respectiv. Impozitul se va calcula conform prevederilor legale fiscale si se va adauga la valoarea neta a premiului. Cuantumul impozitului aferent premiului in produse va fi comunicat in scris de catre Producator Concurentului in termen de maxim 10 (zece) zile lucratoare de la data castigarii premiului. Plata impozitului se va face in termenul maxim prevazut pentru ridicarea premiului (60 de zile de la data castigarii premiului – data filmarii). Neachitarea de catre Concurentul castigator a impozitului aferent premiului in termenul de 60 de zile anterior mentionat, va conduce automat la pierderea premiului.

 

In cazul premiilor in bani, indiferent de valoarea acestora, valoarea premiilor este bruta, urmand ca impozitul sa fie retinut la sursa de catre Antena, iar Concurentului castigator sa i se plateasca valoarea neta a premiului, rezultata in urma calcularii si retinerii impozitului.

 

Cu titlu de exceptie de la prevederile de mai sus, impozitul aferent premiilor in produse (castigate in cadrul editiilor speciale – cu vedete - mai sus mentionate) care sunt donate de catre castigatori, va fi suportat de catre Producator, indiferent de valoarea premiului.

 

Plata premiilor in bani catre castigatori se va face tot in termen de 60 de zile de data castigarii premiului respectiv (data filmarii editiei in care premiul a fost castigat).

 

Ridicarea premiilor in produse (bunuri sau servicii) se va face de catre castigator, din locatia si in modalitatea comunicate de catre Antena, in functie de tipul produsului (ex. valoarea mai mica sau mai mare de 5.000 lei, volumul si/sau tipul produsului, etc.). Antena va comunica castigatorului in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data castigarii premiului respectiv (data filmarii editiei in care premiul a fost castigat) toate informatiile referitoare la modalitatea, locatia si termenul de ridicare a premiilor (daca acesta difera de termenul standard de 60 de zile), precum si valoarea impozitului pentru premiile cu o valoare mai mare de 5.000 lei.

 

Costurile de preluare, transport a premiilor din locatia comunicata de catre Producator, cad integral in sarcina Concurentului castigator.

 

Ridicarea premiilor castigate in editiile speciale (cu vedete), se va face prin livrarea si predarea acestora de catre Producator (pe spezele sale) direct cazurilor sociale beneficiare. Toate premiile (atat cele in produse cat si cele in bani) vor fi predate (prin traditiune) de catre reprezentantul Producatorului (in numele castigatorului) direct cazurilor sociale beneficiare.

 

Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

 

Neridicarea premiilor de catre castigatori, indiferent din ce motiv, in termenul maxim indicat de catre Antena, va conduce automat la pierderea premiului, fara a da dreptul castigatorului la vreo compensatie, despagubire, etc.

 

Concurentul este singurul responsabil de plata oricaror taxe si/sau sume suplimentare, sau de indeplinirea oricaror conditii impuse de lege, autoritati, etc. pentru a putea beneficia de premii (ex. in cazul unui premiu ce consta intr-o

 

excursie/vacanta/sejur). Antena nu are nicio rasponsabilitate cu privire la acestea si nu poate fi trasa la raspundere daca unul din Concurentii castigatori nu poate beneficia de premiu din aceste motive.

 

Precizari cu privire la derularea concursului:

 

 1. Prezenţa si participarea (atat in public in datele communicate, cat si pe scena la nominalizarea facuta de Producator in cadrul filmarilor) la emisiunea concurs a Concurentului selectionat de catre Antena, este obligatorie.

 

 1. Toate activitatile si locatiile pentru desfasurarea emisiunii tv vor fi determinate de catre Antena, la exclusiva apreciere a acestuia.

 

 1. Prin inscrierea Concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că se afla in deplinã stare de sănătate, din toate punctele de vedere, si nu sufera de nicio boala sau deficienţă care sa poata ingreuna derularea emisiunii-concurs.

 

 1. Prin inscrierea Concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că nu exista vreo incapacitate legală sau contractuală care ar putea să afecteze obligatiile asumate.

 

 1. Prin inscrierea Concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că a fost atenţionat şi informat cu privire la conceptul şi structura emisiunii-concurs.

 

 1. Prin inscrierea Concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că isi asuma pe deplin riscurile care ar putea să apară pe parcursul realizarii emisiunii-concurs. Aceste riscuri includ, dar nu sunt limitate în nici un fel la: suferinţe emoţionale, invadarea vieţii private, pagube materiale, etc.

 

 1. Prin inscrierea Concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că înţelege si accepta faptul că orice apariţie în cadrul emisiunii-concurs (inclusiv in timpul preselectiilor, repetitiilor, pregatirilor etc, imaginile putand fi filmate inclusiv cu camera ascunsa) este destinată exploatarii emisiunii-concurs, promovarii acesteia sau a oricarui alt gen de program, produs sau serviciu, nelimitat in timp, spatiu ori ca numar ori modalitati de promovare şi prin orice mijloc.

 

 1. Prin inscrierea la emisiunea-concurs, Concurentul confirma ca se obliga sa respecte intocmai programul si normele de conduita stabilite de catre Antena, in caz contrar, Antena isi rezerva dreptul de a elimina toti concurentii care prin comportament sau nerespectarea normelor impuse, aduc prejudicii intregului grup si/sau emisiunii-concurs.

 

 1. Antena va asigura toate conditiile tehnice necesare realizarii, producerii, inregistrarii si difuzarii in cadrul programelor statiei tv “ANTENA 1” a emisiunii-concurs.

 

 1. Concurentul se obliga sa participe la emisiunea-concurs realizata de Antena, in locatia si la data stabilite de acesta, precum si in conditiile stabilite de Antena si se obliga sa se supuna la timp si neconditionat tuturor hotararilor reprezentantilor Antena, hotarari referitoare la emisiunea-concurs.

 

 1. Antena nu accepta ca multumire din partea concurentilor nici un fel de compensatie in bani sau obiecte. Orice astfel de incercare va fi penalizata in detrimentul concurentului respectiv.

 

 1. Antena isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a acestei emisiuni- concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent.

 

 1. Daca la inregistrarea emisiunii-concurs, din diferite motive o proba nu este satisfacatoare pentru Antena, acesta poate cere Concurentilor repetarea, reluarea momentului.

 

 1. Concurentul confirma ca a luat cunostinta de prevederile regulamentului emisiunii-concurs, precum si ca se obliga sa respecte intocmai acest regulament.

 

 1. Concurentii eliminati la oricare dintre editiile emisiunii-concurs se supun pana la sfarsitul emisiunii regulilor concursului, neavand nici o pretentie (de natura financiara sau de alta natura) de la Antena.

 

 1. Concurentii care participa la emisiunea-concurs, se obliga in mod expres sa raspunda solicitarilor Producatorului, sa ramana in studiourile de inregistrare tot timpul necesar pentru repetitia si inregistrarea emisiunii concurs. Considerand ca participarea la emisiunea-concurs este voluntara si costurile care implica producerea emisiunii, Producatorul poate cere despagubiri corespunzator acestor costuri, daune si prejudicii participantilor care fara o cauza justificata decid sa abandoneze inregistrarea inainte ca aceasta sa fie incheiata.

 

 1. Antena isi rezerva dreptul de a elimina orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine necorespunzatoare, care creeaza probleme atat inainte, cat si in timpul derularii filmarilor.

 

 1. Concurentii nu vor putea refuza participarea la vreunul din jocurile/rundele emisiunii-concurs.

 

 1. Nu pot participa la acesta emisiune-concurs persoanele sau rudele pana la gradul doi de rudenie ale acestora, care au contracte de munca si/sau de colaborare cu Producatorul /Antena TV Group.

 

 1. Antena poate cesiona liber drepturile/obligatiile ce ii revin şi poate transfera oricare dintre obligaţiile sale legate de participarea concurentilor la emisiunea concurs şi orice cesionar poate cesiona sau transfera mai departe. Nici o renunţare de a exercita un drept, survenită după încălcarea unei clauze contractuale nu va fi considerată o renunţare definitivă ori pentru viitor la această clauză sau o posibilitate de încălcare de orice fel a unei alte clauze contractuale. Nici o renunţare, modificare sau anulare a unei clauze contractuale nu va fi considerată validă decât dacă va fi făcută în scris şi semnată de Producator.

 

 1. Prevederile prezentului Regulament sunt obligatorii pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

 

 1. Concurentii castigatori trebuie sa accepte toate premiile oferite (premii in bani si/sau produse si premii suplimentare daca va fi cazul), neputand alege sa accepte partial premiul. Daca printr-o oarecare circumstanta, un Concurent decide sa nu accepte vreun premiu, Concurentul respectiv va pierde toate drepturile referitoare la premii in integralitatea lor. Renuntarea Concurentului castigator la premiu se va face in scris sau prin alte acte/fapte din care sa rezulte in mod neechivoc, conform aprecierii Antena, intentia respectivului Concurent castigator de a nu accepta integral premiul. In nici un caz Antena NU va putea inlocui premiul.

 

 1. Antena isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a emisiunii concurs.

 

 1. Antena este singura in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat dupa luarea deciziei respective de catre Antena, astfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

 

 1. Concurentul confirma ca înainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza să le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera şi a urma toate indicaţiile Producatorului. Producatorul va lua hotărârea finală în toate privinţele (inclusiv cele privind alegerea participantilor şi deciziile legate de emisiunea-concurs), în acest sens Antena rezervandu-şi dreptul de a schimba, adăuga, înlătura, modifica aceste reguli.

 

 1. GARANTII SI ANGAJAMENTE:

 

Garantez Producatorului şi mă angajez faţă de acesta că:

 

 • Sunt apt pentru a încheia Contractul aferent participarii la emisiune si pentru a participa efectiv la emisiunea- concurs;

 

 • Am citit şi am înţeles toţi termenii stabiliţi în acest Regulament şi regulile/prezentarea emisiunii-concurs, pe care ma oblig sa le respect;

 

 • Sunt de acord cu faptul că Producatorul poate schimba, modifica, transforma sau suplimenta acest Regulament şi/sau regulile emisiunii-concurs, în oricare moment (care poate fi înainte de inregistrarea emisiunii-concurs sau în timpul acesteia) şi sunt de acord să mă supun termenilor acestui Regulament şi/sau regulilor emisiunii-concurs care sunt în vigoare în oricare moment;

 

 • Voi participa pe deplin la fiecare din aspectele emisiunii-concurs până când voi fi eliminat din emisiunea- concurs, si accept ca voi participa la realizarea editiilor emisiunii-concurs ulterior eliminarii mele din concurs, in masura in care acest lucru imi va fi solicitat de catre Antena;

 

 • Mă angajez că nimic din prestatia mea in cadrul emisiunii-concurs (denumita in cele ce urmeaza si

„Contribuţie”) (indiferent dacă este explicit sau prin implicare, prin intermediul modulaţiei vocii sau prin gest şi în oricare alt mod) nu va încălca dreptul de autor (sau oricare alt drept) al nici unei persoane, nu va încălca nici un contract sau obligatie morala, nu va calomnia, nu va fi blasfemiator sau obscen, şi nu va fi în nici un mod care ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului (sau a postului tv);

 

 • Nu am condamnări penale iar impotriva mea nu s-au luat niciun fel de masuri penale sau administrative;

 

 • Consimt ca Antena poate să efectueze verificări complete ale persoanei mele in registre publice si/sau la autoritatile competente (Antena fiind in acest mod mandatat de concurent prin semnarea contractului de participare la concurs), şi să împărtăşească rezultatele postului tv sau oricărei terţe părţi relevante, sau, în cazul în care îmi solicită Antena în orice moment, mă angajez să iniţiez imediat demersurile in acest sens;

 

 • Nu voi lua sau distribui medicamente si/sau substante interzise si/sau medicamente pentru sporirea performanţei, droguri, substante halucinogene, alcool, pe parcursul participării la emisiunea-concurs sau la filmările Contribuţiei mele, şi nici nu voi încuraja pe alţii să facă acest lucru, iar în cazul în care am cunoştinţă de vreun alt participant care face acest lucru, voi informa imediat Antena cu privire la aceasta;

 

 • Nu înşel Antena (sau postul tv) cu privire la identitatea mea, experienţele mele şi în nici un alt mod şi confirm faptul că am fost cinstit, deschis şi onest pe parcursul tuturor discuţiilor pe care le-am avut, în documentele/chestionarele pe care le-am completat şi dat Producatorului şi/sau postului tv, cu privire la viaţa mea, natura experienţelor mele trecute şi relaţiile mele trecute şi prezente, sau cu privire la orice altă chestiune;

 

 • Nu sunt jurnalist sau reporter în căutarea unui subiect pentru publicare;

 

 • Nu voi promova nici un fel de produse, servicii sau afaceri pe parcursul participării mele la emisiunea concurs, şi nu voi promova niciodată nici un fel de produse, servicii sau afaceri;

 

 • Nu voi ridica nici un fel de pretenţii împotriva Antena sau a succesorilor acestuia, împotriva cesionarilor ei, pentru nici un fel de remuneraţie în legătură cu exploatarea drepturilor din cadrul emisiunii;

 

 • Imediat ce Antena şi/sau postul tv îmi solicită acest lucru, voi completa o declaraţie de sănătate (în forma care îmi va fi furnizată, în cazul în care mi se va solicita acest lucru);

 

 • Nu voi solicita să fiu concurent sau participant sau invitat la niciun alt concurs, joc sau reality show pe perioada în care voi fi analizat pentru participarea la emisiune, sau după selecţionarea mea drept concurent sau concurent de rezervă în cadrul emisiunii;

 

 • Voi garanta Antena împotriva tuturor şi a oricăror costuri, daune, cheltuieli şi răspunderi (inclusiv a taxelor legale, dar fără a se limita la acestea) care rezultă din oricare încălcare a contractelor, a garanţiilor şi/sau a angajamentelor conţinute contractul privind participarea la emisiune si prezentul Regulament.

 

Orice tentativa de a lega o prietenie cu membrii echipei de productie va fi motiv de excludere. Decizia Antena este finala si irevocabila!

 

IMPORTANT

 

Din momentul in care incep filmarile, pana in ziua ultimei transmisiuni va aflati sub contractul semnat. Clauzele de confidentialitate va interzic acordarea vreunui interviu catre presa sau tv in care sa povestiti experientele voastre din emisiune, cu exceptia interviurilor coordonate de departamentul de PR al Antenei 1. Orice incalcare a contractului va obliga producatorii sa puna in aplicare clauzele contractului si sa ia cele mai drastice masuri legale impotriva voastra.

 

Pe toata durata participarii la emisiune sunteti obligati sa respectati prezentul regulament.

 

Orice Concurent care savarseste acte de vandalism asupra locatiei in care se desfasoara filmarile, sau acte de agresiune fizica si/sau verbala asupra oricarei persoane (concurent, membru al echipei de productie, etc.) este descalificat pe loc si exclus din concurs si din cadrul filmarilor, urmand a suporta consecintele juridice ale faptelor sale.

 

 1. REGULI DIVERSE

 

ÎNŢELEGERILE DINTRE CONCURENŢI SUNT INTERZISE. CONCURENTILOR NU LE ESTE PERMIS SA IMPARTA INTRE EI SAU CU TERTE PERSOANE PREMIILE ACORDATE IN CADRUL EMISIUNII CONCURS. CONCURENŢII NU POT EMITE ANGAJAMENTE ŞI NU POT ÎNCHEIA ACORDURI CARE SA CONTRAVINA OBLIGATIILOR ASUMATE PRIN CONTRACT SAU PRIN PREZENTUL REGULAMENT, FIE ELE ORALE SAU ÎN SCRIS, IAR ÎN ACEST SENS, CONCURENŢII VOR FI MONITORIZAŢI PE TOT PARCURSUL ETAPELOR DE PRE – PRODUCŢIE ŞI PRODUCŢIE. ORICE CONCURENT CARE SE DOVEDEŞTE CĂ S-A ASOCIAT IN VEDEREA COMITERII DE INFRACTIUNI SAU A ÎNCHEIAT ÎNŢELEGERI CU ALT CONCURENT SAU CU O TERŢĂ PERSOANĂ VA FI DESCALIFICAT DIN EMISIUNEA TV, PUTAND FI ACTIONAT IN INSTANTA.

 

Toate deciziile legate de emisiunea tv, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, cele legate de regulament, conditii de eligibilitate, alegerea Concurenţilor, producţia emisiunii, desfăşurarea emisiunii-concurs şi hotărârea descalificărilor şi a acordării Premiilor, sunt la discreţia exclusivă a Producatorului, sunt definitive şi nu pot face obiectul contestaţiilor.

 

Concurenţii trebuie să informeze imediat Producatorul în cazul în care cunosc prezentatorul, Co-prezentatorul, orice persoană din cadrul personalului de producţie sau angajaţii Producatorului, sau orice altă persoană care lucrează la emisiune.

 

Regulamentul va fi aplicat la discreţia exclusivă şi absolută a Producatorului.

 

Încălcarea oricăreia dintre reguli sau încălcarea oricărui acord sau a oricărei declaraţii de către un Concurent va duce, la discreţia exclusivă şi absolută a Producatorului, la scoaterea Concurentului din emisiunea-concurs şi la pierderea oricăror Premii, a oricăror sume de bani câştigate de către Concurent, chiar dacă acestea i-au fost deja acordate.

 

 1.   DESCALIFICARE

 

Pe lângă regulile şi condiţiile specificate în prezentul document, Concurenţii pot fi descalificaţi sau eliminati din emisiune, la discreţia exclusivă şi absolută a Producatoruluiui, pentru oricare dintre următoarele motive, inclusiv, dar fără a se limita la acestea (după cum decide Producătorul, la discreţia sa exclusivă şi absolută):

 

 1. încălcarea oricărei reguli care ţine de competiţie sau a oricărei instrucţiuni a Producătorului;

 

 1. încălcarea oricărui acord cu Producătorul în legătură cu emisiunea concurs;

 

 1. încălcarea oricărei legi (inclusiv in situatia in care Producatorul constata ca respectivul Concurent a avut condamnari penale definitive (dar nelimitat la acestea), conform certificatului de cazier judiciar pe care Concurentul se obliga sa-l prezinte Producatorului la simpla solicitare a acestuia);

 

 1. încheierea de acorduri în vederea obţinerii unor beneficii financiare sau a primirii de catre Concurenti a unor astfel de avantaje similare de la oricare dintre ceilalti Concurenţi, de la oricare dintre rudele oricărui Concurent, de la oricare terţă persoană, agent sau afiliat al oricărui Concurent, sau de la oricare membru, agent sau afiliat al Producătorului, de la orice persoană din televiziune sau de la oricare distribuitor, sau de la oricare dintre sponsorii emisiunii, în schimbul unor acţiuni deliberate, premeditate, care ar putea afecta rezultatul emisiunii-concurs. Un astfel de acord poate include, dar fără a se limita la acestea, acceptarea unor sume de bani sau a unui loc de muncă după producerea emisiunii tv, în schimbul pierderii intenţionate a emisiunii-concurs sau a unei performanţe slabe intenţionate în timpul emisiunii-concurs;

 

 1. în cazul unui comportament necinstit sau imoral, care va fi apreciat de Producător, la discreţia sa exclusivă şi absolută, inclusiv, dar fără a se limita la vătămarea altor Concurenţi sau a personalului care lucrează la producţie, sau ameninţarea acestora cu vătămarea, comportament violent, infracţiuni sau înşelăciune;

 

 1. împiedicarea intenţionată a muncii personalului de producţie;

 

 1. în cazul îmbolnăvirii sau al apariţiei altor probleme de sănătate care afectează abilitatea Concurentului de a participa la emisiunea-concurs;

 

 1. ascunderea de echipa medicală a Producătorului a unor simptome sau informaţii legate de starea de sanatate; şi

 

 1. violenţa fizică si/sau verbala sub orice formă.

 

 1. CONFIRMARI DIN PARTEA FIECARUI CONCURENT

 

Înţeleg că Producătorul îşi rezervă dreptul de a schimba, adăuga, elimina elemente din, modifica sau amenda Regulamentul emisiunii-concurs şi orice alte activităţi ale emisiunii-concurs, procedurile şi regulile privind eliminarea participanţilor din emisiunea concurs, precum şi acordarea sau retragerea Premiilor, în orice moment pe parcursul etapelor de pre-producţie, producţie sau post-producţie a emisiunii (inclusiv, dar fără a se limita la acestea, dreptul de a anula sau de a nu difuza emisiunea, în totalitate, fără acordarea niciunuia dintre Premii). De asemenea, înţeleg că participarea mea la emisiune şi oportunitatea de a câştiga orice Premii sunt condiţionate de semnarea si respectarea prezentului Regulament. Furnizarea de către Concurent a unor informaţii care nu sunt adevărate şi exacte duce la eliminarea din emisiunea-concurs a Concurentului si la pierderea oricărui şi a tuturor Premiilor câştigate sau primite.

 

Confirm faptul că am primit, citit şi înţeles prezentul Regulament şi că sunt de acord să particip şi să mă supun prezentului Regulament (aşa cum este acesta în prezent sau aşa cum poate fi acesta schimbat sau amendat de către Antena, la discreţia sa exclusivă şi absolută, înainte de producţie şi/sau în orice moment ulterior).

x