Antena Căutare

Regulamentul emisiunii concurs CHEFI LA CUTITE sezon 12

Regulamentul emisiunii concurs

« CHEFI LA CUTITE» sezon 12

 

Capitolul I. Desfasurarea emisiunii concurs:

 • Emisiunea concurs intitulata «CHEFI LA CUTITE» numita in continuare si emisiune/emisiune-concurs/program tv, este realizata de societatea « Antena TV Group S.A », societate pe actiuni constituita si functionand in conformitate cu legislatia din Romania, cu sediul social in Bucuresti, Sector 1, Blvd Ficusului nr. 44A, Et. 4A, Zona 2, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/3765/1991, avand Codul Unic de Inregistrare 1599030,atribut fiscal RO si cont bancar RO65RZBR0000060010162592 deschis la Raiffeisen Bank – Agentia Bucuresti, actionand prin oricare din reprezentantii sai sau persoane desemnate pentru productia Emisiunii si echipa aferenta, numita in continuare si Producator/Beneficiar.
 • Emisiunea tv  « CHEFI LA CUTITE » este un show de televiziune care isi propune sa aduca in fata telespectatorilor atat profesionisti ai bucatariei, dar  si amatori pasionati de arta culinara, care sa isi etaleze talentul in fata unor profesionisti ai domeniului  si sa concureze pentru a demonstra care este cel mai bun  dintre ei.
 • Organizatorii cauta persoane care sa fie in acelasi timp amuzante, atractive si carismatice, care in general ies din tipare prin felul in care presteaza sau se prezinta. Orice lucru ce da dovada de originalitate si creativitate va fi foarte apreciat.
 • Persoanele care se inscriu vor concura intre ele pentru premiul pus in joc de Producator.
 • Chiar daca vorbim despre auditii, acestea se vor filma si parti din aceste filmari vor putea fi difuzate in cadrul show-ului, la libera apreciere a Producatorului. Din aceasta cauza este important ca fiecare participant la auditii sa vina imbracat asa cum ar dori sa fie vazut de catre juriu, dar si de catre public. Asadar, fiecare trebuie sa ia in calcul look-ul care il va pune in valoare si il va scoate in evidenta.
 • Derularea concursului ce face obiectul emisiunii tv «CHEFI LA CUTITE» se va face prin intermediul postului de televiziune “ANTENA 1”, pentru prima difuzare.
 • Concursul ce face obiectul emisiunii tv «CHEFI LA CUTITE» se va desfasura in perioada 01.01.2023 – 30.04.2023.
 • Producatorul emisiunii tv «CHEFI LA CUTITE» este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului de concurs si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs.
 • Este necesar ca fiecare persoana ce se prezinta la preselectie sa aiba 14 ani impliniti la data inscrierii in concurs si sa prezinte un document de identitate. Prin exceptie, ete permisa participarea in emisiune a minorilor mai mici de 14 ani daca acestia sunt insotiti si asistati de catre un reprezentant legal in cadrul momentelor de concurs.
 • In concurs se pot inscrie atat cetateni romani, cat si persoane de alta cetatenie.
 • Oricine se poate inscrie in concurs, fie ca e un profesionist al domeniului, fie ca e doar un amator pasionat de gatit.

 

Emisiunea tv « CHEFI LA CUTITE» se desfasoara in 6 (sase) etape:

 

Etapa nr.1 : Preselectiilor

 

In faza de preselectiilor fiecare dintre persoanele care doresc sa participe au sansa sa se prezinte in fata unui juriu desemnat de Producator numai pentru aceasta etapa, alcatuit din producatori, specialisti sau vedete ale postului Antena 1. Preselectiile se vor desfasura in locatii stabilite de Producator, in perioada 01.01.2023 – 10.02.2023.

 

In aceasta etapa se vor desfasura procedurile de inscriere si va avea loc o selectie pe baza de interviu. Se va tine cont de experienta participantilor, de pasiunea lor pentru gatit, de carisma, de felul cum se prezinta in fata juriului, de dorinta de a castiga. 

 

In urma preselectiilor desfasurate, juriul desemnat de Producator pentru aceasta etapa, dupa vizionarea si analizarea inregistrarilor, va selecta un numar de  concurenti, la libera apreciere a Producatorului, ce vor trece in etapa “Auditii”.

 

Etapa nr.2 : Auditii

 

In faza auditiilor cu juriul vor participa toate persoanele care au trecut de faza preselectiilor. Auditiile se vor desfasura in Bucuresti.

In aceasta etapa fiecare concurent va avea obligatia de a gati intr-un timp prestabilit, respectiv o ora, un preparat ales de Producator din 3 preparate propuse de Concurent. Fiecare preparat va fi prezentat unui juriu format din 3 (trei) Chefi, alesi de Producatorul emisiunii, fara ca Juriul sa cunoasca concurentii. Cei 3 (trei) Chefi vor gusta fiecare preparat prezentat si vor vota cu Da sau Nu. Pentru ca sunt 3 (trei) Jurati, cel putin doua voturi similare decid soarta fiecarui concurent.

Concurentii care au cel putin doua voturi de DA vor trece in etapa urmatoare.

 

Etapa nr.3 : Bootcamp

 

In etapa Bootcamp, concurentii care au trecut de etapa Auditii vor fi supusi de catre cei 3 (trei) Chefi unor probe de indemanare sau de gatit pe care orice bucatar ar trebui sa poata duce la bun sfarsit. In functie de modul cum concurentii se vor prezenta in cadrul acestor probe, Chefii vor selecta concurentii care vor ramane in concurs.

In aceasta etapa, fiecare Chef isi va forma cate o echipa cu care va concura in etapele urmatoare. In urma probelor la care vor fi supusi concurentii, fiecare Chef isi va alege un numar de 6 (sase) concurenti pentru a face parte din echipa sa. Dupa ce toate locurile din echipele Chefilor vor fi ocupate, concurentii ramasi vor fi eliminati. Totusi, inclusiv pe parcursul desfasurarii probelor din aceasta etapa, oricare din Chefi va putea elimina oricati concurenti considera, daca apreciaza ca acestia nu reusesc sa aduca la indeplinire intr-un mod corespunzator probele la care au fost supusi.

 

Etapa nr.4 : Confruntarile

 

In etapa Confruntarilor, competitia se va desfasura pe echipe. In aceasta etapa, Chefii se transforma in lideri de echipa. Ei nu vor gati impreuna cu echipa, insa vor coordona echipele si vor da instructiuni.

In cadrul fiecarei editii, concurentii vor gati in functie de o tema stabilita de catre Producator.  Aprecierea preparatelor se va face de catre o serie de persoane care au legatura cu tema propusa de Producator pentru editia respectiva, denumiti in cele ce urmeaza “Tasteri” sau “Degustatori”. Numarul acestora va fi stabilit de Producator la libera sa apreciere.

In functie de preparatele pregatite de echipe, tasterii vor acorda note. Producatorul va intocmi un clasament tinand cont de notele acordate. Echipa care va primi cel mai mare punctaj va deveni imuna la eliminare.

Concurentii din cele doua echipe ramase vor concura inca o data, insa de aceasta data nu in echipe, ci in mod individual. In aceasta a doua parte a Confruntarilor, Chefii se vor transforma din nou in Jurati, urmand a aprecia preparatele pregatite de Concurenti. Aprecierea preparatelor va fi facuta de Chefi fara ca acestia sa cunoasca care este concurentul care le-a pregatit. In urma aprecierii Chefilor, cel putin un concurent va fi eliminat din concurs.

 

 

Etapa nr.5 : Semifinale

 

In Semifinala, competitia se transforma si de acum incolo, pana la finalul concursului vor avea loc numai probe individuale.

 

 

In aceasta etapa cei 3 (trei) Chefi vor deveni din nou jurati si vor aprecia preparatele gatite de concurentii ramasi in concurs. Cei 3 (trei) Chefi vor gusta fiecare preparat prezentat fara sa cunoasca cine l-a pregatit. In urma probelor la care vor fi supusi si a aprecierii Chefilor, vor ramane in concurs numai 2 (doi) concurenti, restul fiind eliminati.

 

Etapa nr.6 : FINALA

 

In Finala vor ramane numai 2 concurentii care se vor intrece intre ei. In aceasta etapa, finalistii vor avea de pregatit un meniu complet.

Jurizarea preparatelor pregatite de cei doi finalisti va fi facuta de o serie de bucatari celebrii. Numarul acestora va fi stabilit de Producator, la libera sa apreciere, insa nu va fi mai mic de 10 (zece). Juriul astfel stabilit va aprecia preparatele pregatite de cei doi finalisti si va stabili care este marele castigator al concursului.

 

Decizia Producatorilor cu privire la orice disputa care decurge din votare, in cadrul oricarei editii a emisiunii, va fi definitiva si obligatorie si nu va avea drept de contestatie sau apel.

 

 • Premiul emisiunii «CHEFI LA CUTITE» este in valoare totala  bruta de 30.000 euro (treizecidemii) euro si se acorda concurentului care a fost declarat marele castigator al concursului.

 

 • Premiul va fi acordat de catre Antena Tv Group S.A. sau de catre un sponsor, sau partial de Beneficiar si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena Tv Group S.A.. Premiul va fi acordat in bani si/sau produse/servicii, valoarea totala cumulata a acestora fiind cea mentionata mai sus, proportia dintre valoarea acordata in bani si/sau produse urmand a fi stabilita in mod unilateral si discretionar de Producator. Premiul va fi inmanat de catre Antena Tv Group SA [sau in cazul in care exista un sponsor desemnat de Producator care va acorda premiul, acesta va fi inmanate de Antena TV Group SA impreuna cu sponsorul respectiv] in termen de maxim 90 (nouazeci) zile de la data difuzarii ultimei editii (editia finala) a emisiunii-concurs. Plata premiului se va efectua in lei la cursul de schimb valutar comunicat de BNR din ziua efectuarii platii.
 • Proiectul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentei, astfel impozitul pentru premiu, atat in bani cat si in produse/servicii, va fi retinut de catre « Antena Tv Group S.A.» din premiul cuvenit concurentului castigator. Cuantumul impozitului aferent premiului in produse va fi comunicat in scris de catre Producator si/sau Beneficiar Concurentului in termen de 10(zece) zile de la data difuzarii editiei finale.
 • Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

 

Capitolul II. Participarea la emisiunea concurs:

 

 1. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza ca se afla in deplina stare de sanatate, din toate punctele de vedere, neavand vreo boala sau deficienta care sa poata ingreuna derularea emisiunii-concurs sau care poate produce prejudicii producatorului ori participantilor la emisiune.
 2. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza ca nu exista vreo incapacitate legala sau contractuala care ar putea sa anuleze obligatiile asumate.
 3. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza ca, dupa realizarea filmarilor la care vor participa, nu se va mai putea interzice Producatorului difuzarea/exploatarea emisiunii-concurs, a imaginii, a vocii si/sau numelui, fara ca aceasta limitare sa aiba un caracter limitativ ci doar unul exemplificativ.
 4. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma ca este responsabilitatea lui sa  minimizeze riscul de vatamare, a lui, dar si a altor persoane, care ar putea sa apara pe parcursul realizarii emisiunii-concurs. Aceste riscuri includ, dar nu sunt limitate in nici un fel la: vatamare corporala, handicap permanent sau chiar deces, suferinte emotionale, invadarea vietii private, insulta sau calomnie ori pagube materiale.
 5. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma ca intelege si accepta faptul ca orice aparitie a sa in cadrul emisiunii-concurs (inclusiv in timpul preselectiilor, auditiilor, repetitiilor, pregatirilor etc, imaginile putand fi filmate inclusiv cu camera ascunsa) este destinata exploatarii emisiunii-concurs, promovarii acesteia sau a oricarui alt gen de program, produs sau serviciu, nelimitat in timp, spatiu ori ca numar ori modalitati de promovare si prin orice mijloc. Concurentul intelege si accepta ca orice incalcare a prevederilor acestui articol ar cauza pagube si prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil si adecvat prin daune interese platite ca urmare a unei actiuni in justitie si de aceea, concurentul accepta in mod expres faptul ca Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi indreptatiti sa ia orice masuri legale si sa aplice orice sanctiuni echitabile pentru a preveni si/sau a repara orice incalcare sau amenintare de incalcare a prevederilor acestui articol.
 6. Prin inscrierea la emisiunea-concurs, concurentul confirma ca se obliga sa respecte intocmai programul si normele de conduita stabilite de catre Producator, in caz contrar, Producatorul isi rezerva dreptul de a elimina toti concurentii care prin comportament sau nerespectarea normelor impuse, aduc prejudicii intregii echipe si/sau emisiunii-concurs.
 7. Producatorul va asigura toate conditiile tehnice necesare realizarii, producerii, inregistrarii si difuzarii in cadrul programelor statiei TV “ANTENA 1”, pentru prima difuzare, a emisiunii-concurs.
 8. Concurentul convine sa participe la emisiunea-concurs pregatita de Producator, in locatia si la data stabilite, precum si in conditiile stabilite si se obliga sa se supuna la timp si neconditionat tuturor hotararilor reprezentantilor Producatorului, hotarari referitoare la emisiunea-concurs.
 9. Producatorul nu accepta ca multumire din partea concurentilor nici un fel de compensatie in bani sau obiecte. Orice astfel de incercare va fi penalizata in detrimentul echipei din care acesta face parte.
 10. Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a acestei emisiuni-concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent.
 11. Producatorul poate face o norma corespunzatoare, in orice moment al concursului, pentru orice nu este prevazut in acest regulament si decizia trebuie sa fie acceptata de concurenti.
 12. Daca la inregistrarea emisiunii-concurs, din diferite motive o proba nu este satisfacatoare pentru Producator, acesta poate cere concurentilor repetarea momentului sau poate cere concurentilor sa realizeze alta proba sau sa modifice partial proba.
 13. Concurentul confirma ca a luat cunostinta de prevederile regulamentului emisiunii-concurs, precum si ca se obliga sa respecte intocmai acest regulament.
 14. Concurentii eliminati la oricare dintre editiile emisiunii-concurs se supun pana la sfarsitul emisiunii regulilor concursului, neavand nici o pretentie (de natura financiara sau de alta natura) de la Producatori.
 15. Concurentii care participa la emisiunea-concurs, se obliga in mod expres sa raspunda solicitarilor Producatorilor, sa ramana in studiourile de inregistrare tot timpul necesar pentru repetitia si inregistrarea emisiunii concurs. Considerand ca participarea la  emisiunea-concurs este voluntara si tinand cont de costurile care implica producerea emisiunii, Producatorul poate cere despagubiri corespunzatoare acestor costuri, daune si prejudicii participantilor care fara o cauza justificata decid sa abandoneze inregistrarea inainte ca aceasta sa fie incheiata.
 16. Producatorii isi rezerva dreptul de a elimina orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine necorespunzatoare, care creeaza probleme atat inainte, cat si in timpul derularii filmarilor.
 17. Concurentii nu vor putea refuza participarea la vreuna din probele emisiunii-concurs .
 18. Nu pot participa la acesta emisiunea-concurs persoanele sau rudele pana la gradul doi de rudenie ale acestora, care lucreaza la  Beneficiar /Antena TV Group.

 

Capitolul III. Aspecte generale:

 

 1. Prezentul regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata pentru prima data de postul de televiziune Antena 1.
 2. Producatorul poate ceda liber drepturile/obligatiile ce ii revin si poate transfera oricare dintre obligatiile sale legate de participarea concurentilor la emisiunea concurs si orice cesionar poate ceda sau transfera mai departe. Nici o renuntare de a exercita un drept, nu va fi considerata o renuntare definitiva ori pentru viitor la aceasta clauza sau o posibilitate de incalcare de orice fel a oricarei clauze. Nici o renuntare, modificare sau anulare a unei clauze nu va fi considerata valida decat daca va fi facuta in scris si semnata de Producator.
 3. Regulile din prezenta conventie vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.
 4. Prezenta si participarea la emisiunea concurs a CONCURENTULUI selectionat de catre Producator, este obligatorie.
 5. Echipa castigatoare trebuie sa accepte toate premiile oferite (premii in bani si/sau produse), neputand alege sa accepte partial premiul. Daca printr-o oarecare circumstanta, CONCURENTUL decide sa nu accepte vreun premiu, CONCURENTUL va pierde toate drepturile referitoare la premiul in cauza, in integralitatea sa. Renuntarea Concurentului castigator la premiu se va face in scris sau prin alte acte/fapte din care sa rezulte in mod neechivoc, conform aprecierii Producatorului, intentia respectivului Concurent castigator de a nu accepta integral premiul. In nici un caz PRODUCATORII NU vor putea inlocui premiul. In acest caz PRODUCATORUL va atribui premiul respectiv, in integralitatea sa, urmatorului concurent clasat ca si punctaj.
 6. Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat dupa luarea deciziei respective de catre Producator, astfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.
 7. Concurentul confirma ca inainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza sa le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera si a urma toate indicatiile Producatorului. Producatorul va lua hotararea finala in toate privintele (inclusiv cele privind alegerea participantilor si deciziile legate de emisiunea-concurs), in acest sens producatorul rezervandu-si dreptul de a schimba, adauga, inlatura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotarata numai de catre Producator.

 

Capitolul IV. GARANTII SI ANGAJAMENTE

Garantez Producatorului si ma angajez fata de aceasta ca: 

 • Sunt apt pentru a incheia Contractul aferent participarii la emisiune si pentru a participa efectiv la emisiunea-concurs;
 • Am citit si am inteles toti termenii stabiliti in acest Regulament si regulile/prezentarea emisiunii-concurs, pe care ma oblig sa le respect;
 • Sunt de acord cu faptul ca Producatorul poate schimba, modifica, transforma sau suplimenta acest Regulament si/sau regulile emisiunii-concurs, in oricare moment (care poate fi inainte de inregistrarea emisiunii-concurs sau in timpul acesteia) si sunt de acord sa ma supun termenilor acestui Regulament  si/sau regulilor emisiunii-concurs care sunt in vigoare in oricare moment;
 • Voi participa pe deplin la fiecare din aspectele emisiunii-concurs pana cand voi fi eliminat din emisiunea-concurs, si accept ca voi participa la realizarea editiilor emisiunii-concurs ulterior eliminarii mele din concurs, in masura in care acest lucru imi va fi solicitat de Producator;
 • Ma angajez ca nimic din prestatia mea in cadrul emisiunii-concurs (denumita in cele ce urmeaza si „Contributie”) (indiferent daca este explicit sau prin implicare, prin intermediul modulatiei vocii sau prin gest si in oricare alt mod) nu va incalca dreptul de autor (sau oricare alt drept) al nici unei persoane, nu va incalca nici un contract sau obligatie morala, nu va calomnia, nu va fi blasfemiator sau obscen, si nu va fi in nici un mod care ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului (sau a postului tv);
 • Nu voi lua sau distribui medicamente si/sau substante interzise si/sau medicamente pentru sporirea performantei, droguri, substante halucinogene, alcool, pe parcursul participarii la emisiunea-concurs sau la filmarile Contributiei mele, si nici nu voi incuraja pe altii sa faca acest lucru, iar in cazul in care am cunostinta de vreun alt participant care face acest lucru, voi informa imediat Producatorul cu privire la aceasta;
 • Voi informa Producatorul cu privire la orice informatii sau fapte in legatura cu Contributia mea care ar putea pune sub semnul intrebarii integritatea Contributiei mele sau ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului si/sau postului tv (inclusiv, pentru evitarea oricaror indoieli, detalii sau acuzatii care mi se pot aduce de la data prezentului pana la si inclusiv data transmiterii ultimului episod al emisiunii concurs pe postul tv Antena 1);
 • Nu insel Producatorul (sau postul tv) cu privire la identitatea mea, experientele mele, orice informatii despre si in legatura cu acesta, si in nici un alt mod si confirm faptul ca am fost cinstit, deschis si onest pe parcursul tuturor discutiilor pe care le-am avut, in documentele/chestionarele pe care le-am completat si dat Producatorului si/sau postului tv, in toate privintele;
 • In cazul in care Producatorul imi va cere acest lucru, voi furniza sub semnatura o chitanta emisa de un serviciu public (dar nu de telefonie mobila) in care se mentioneaza adresa mea curenta, o copie a pasaportului meu si o dovada a locului de munca;
 • Nu sunt jurnalist sau reporter in cautarea unui subiect pentru publicare;
 • Nu voi promova nici un fel de produse, servicii sau afaceri pe parcursul participarii mele la emisiunea concurs, si nu voi promova niciodata in cadrul emisiunii nici un fel de produse, servicii sau afaceri;
 • Nu voi ridica nici un fel de pretentii impotriva Producatorului sau a succesorilor acestuia, impotriva cesionarilor ei, pentru nici un fel de remuneratie in legatura cu exploatarea drepturilor din cadrul programului tv;
 • Imediat ce Producatorul si/sau postul tv imi solicita acest lucru, voi completa o declaratie de sanatate (in forma care imi va fi furnizata, in cazul in care mi se va solicita acest lucru), si de asemenea voi pune la dispozitie informatiile necesare care imi vor fi cerute de Producator in acest sens;
 • Nu voi solicita sa fiu concurent sau participant la nici un alt concurs, joc sau reality show pe perioada in care voi fi analizat pentru participarea la programul tv, sau dupa selectionarea mea drept concurent sau concurent de rezerva in cadrul programului tv;
 • Voi garanta Producatorul impotriva tuturor si a oricaror costuri, daune, cheltuieli si raspunderi (inclusiv a taxelor legale, dar fara a se limita la acestea) care rezulta din oricare incalcare a contractelor, a garantiilor si/sau a angajamentelor continute in contractul privind participarea la emisiune si prezentul Regulament.

 

Orice tentativa de a lega o prietenie cu membrii echipei de productie va fi motiv de excludere. Decizia producatorului este finala si irevocabila, fara exceptii!

 

IMPORTANT

Din momentul in care incepem filmarile, pana in ziua ultimei transmisiuni va aflati sub contractul semnat. Clauzele de confidentialitate va interzic acordarea vreunui interviu catre jurnalisti (presa, tv, internet etc.) in care sa povestiti experientele voastre din emisiune, cu exceptia interviurilor coordonate de departamentul de PR al Antenei 1, precum si postarea pe internet sau comunicarea oricaror informatii catre alte persoane, direct sau indirect, si indiferent de forma sub care acestea sunt comunicate.  Orice incalcare a contractului va obliga producatorii sa puna in aplicare clauzele contractului si sa ia cele mai drastice masuri legale. 

 

Pe toata durata participarii la emisiune sunteti obligati sa respectati regulamentul inclus in aceasta anexa.

 

Daca unul dintre concureti savarseste acte de vandalism asupra locatiei in care se desfasoara filmarile, sau acte de agresiune fizica si/sau verbala asupra altui concurent sau asupra oricarui membru al echipei, acesta este pe loc descalificat si exclus din concurs si filmari, urmand a suporta consecintele juridice ale acestui act.

 

REGULI DIVERSE

 

INTELEGERILE DINTRE CONCURENTI SUNT INTERZISE. CONCURENTII NU POT EMITE ANGAJAMENTE SI NU POT INCHEIA ACORDURI CARE SA CONTRAVINA OBLIGATIILOR ASUMATE PRIN CONTRACT SAU PRIN PREZENTUL REGULAMENT, FIE ELE ORALE SAU IN SCRIS, IAR IN ACEST SENS, CONCURENTII VOR FI MONITORIZATI PE TOT PARCURSUL ETAPELOR DE PRE – PRODUCTIE SI PRODUCTIE.  ORICE CONCURENT CARE SE DOVEDESTE CA S-A ASOCIAT IN VEDEREA COMITERII DE INFRACTIUNI SAU A INCHEIAT INTELEGERI CU ALT CONCURENT SAU CU O TERTA PERSOANA VA FI DESCALIFICAT DIN PROGRAMUL TV SI POATE FI URMARIT IN JUSTITIE.

 

Toate deciziile legate de programul tv, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, cele legate de regulament, conditii de eligibilitate, alegerea Concurentilor, productia programului tv, desfasurarea emisiunii-concurs si hotararea descalificarilor si a acordarii Premiilor in cazul oricaror incalcari de catre Concurenti a prevederilor prezentului Regulament sau a oricaror contracte incheiate intre parti, sunt la discretia exclusiva a Producatorului, sunt definitive si nu pot face obiectul contestatiilor sau al apelurilor.

 

Concurentii trebuie sa informeze imediat Beneficiarul in cazul in care cunosc prezentatorul, Co-prezentatorul, orice persoana din cadrul personalului de productie sau angajatii Beneficiarului, sau orice alta persoana care lucreaza la emisiune.

 

Pentru a putea fi declarati castigatori ai premiilor anuntate, Concurentii trebuie sa indeplineasca toate cerintele legate de eligibilitate. Dupa desemnarea ca si castigator al oricarui premiu, acesta va fi platit de catre Producator direct cazului pentru care Concurentul a decis sa se inscrie in concurs si sa concureze.

 

APLICAREA REGULAMENTULUI

 

Incalcarea oricareia dintre Reguli sau incalcarea oricarui acord sau a oricarei declaratii de catre un Concurent va duce, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, la scoaterea Concurentului din emisiunea-concurs si la pierderea oricaror Premii, a oricaror sume de bani castigate de catre Concurent, chiar daca acestea i-au fost deja acordate.

 

Prezentul Regulament a fost intocmit in conformitate cu legislatia din Romania. Orice referire la lege si/sau legislatie in prezentul Regulament se refera la legea si/sau legislatia in vigoare in Romania. Litigiile de orice natura decurgand din derularea prezentului contract vor fi solutionate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la o solutie agreata de ambele PARTI, litigiul va fi supus instantei judecatoresti romane competente a-l solutiona.

 

DESCALIFICARE

 

Pe langa regulile si conditiile specificate in prezentul document, Concurentii pot fi descalificati sau scosi din emisiune, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, pentru oricare dintre urmatoarele motive, dar fara a se limita la acestea:

i)        incalcarea oricarei reguli care tine de competitie sau a oricarei instructiuni a Producatorului;

ii)       incalcarea oricarui acord cu Producatorul in legatura cu programul tv;

iii)      incalcarea oricarei legi;

iv)      incheierea de acorduri in vederea obtinerii unor beneficii financiare sau a primirii de catre Concurenti a unor astfel de avantaje similare de la oricare dintre ceilalti Concurenti, de la oricare dintre rudele oricarui Concurent, de la oricare terta persoana, agent sau afiliat al oricarui Concurent, sau de la oricare membru, agent sau afiliat al Producatorului, de la orice persoana din televiziune sau de la oricare distribuitor, sau de la oricare dintre sponsorii programului tv, in schimbul unor actiuni deliberate, premeditate, care ar putea afecta rezultatul emisiunii-concurs. Un astfel de acord poate include, dar fara a se limita la acestea, acceptarea unor sume de bani sau a unui loc de munca dupa producerea  programului tv, in schimbul pierderii intentionate a emisiunii-concurs sau a unei performante  slabe, intentionate, in timpul emisiunii-concurs;

v)       in cazul unui comportament necinstit sau imoral, care va fi apreciat de Producator, la discretia sa exclusiva si absoluta, inclusiv, dar fara a se limita la vatamarea altor Concurenti sau a personalului care lucreaza la productie, sau amenintarea acestora cu vatamarea, comportament violent, infractiuni sau inselaciune;

vi)      impiedicarea intentionata a muncii personalului de productie;

vii)     in cazul imbolnavirii sau al aparitiei altor probleme de sanatate care afecteaza abilitatea Concurentului de a participa la emisiunea-concurs;

viii)    ascunderea de echipa medicala a Producatorului a unor simptome sau informatii; si

ix)             violenta fizica sub orice forma.

 

Un alt Concurent (concurentul de rezerva selectat in acest scop de Producator) poate inlocui, in orice moment, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, Concurentul scos din competitie ca urmare a descalificarii.

 

CONFIRMARI DIN PARTEA FIECARUI CONCURENT

 

Inteleg ca desemnarea ca si castigator al oricarui Premiu poate depinde de alegerile, deciziile si performantele mele si de cele ale altor persoane, precum si ca Producatorul poate impune conditii suplimentare, in orice moment, la primirea oricarui Premiu, in masura in care apar orice modificari fiscale sau de orice alta natura.  Inteleg ca Producatorul isi rezerva dreptul de a schimba, adauga, elimina elemente din, modifica sau amenda Regulamentul emisiunii-concurs si orice alte activitati ale emisiunii-concurs, procedurile si regulile privind eliminarea participantilor din Program, precum si acordarea sau retragerea Premiilor, in orice moment pe parcursul etapelor de pre-productie, productie sau post-productie a Programului (inclusiv, dar fara a se limita la acestea, dreptul de a anula sau de a nu difuza Programul, in totalitate, fara acordarea niciunuia dintre Premii).  De asemenea, inteleg ca participarea mea la Program si oportunitatea de a castiga orice Premii sunt conditionate de semnarea si respectarea prezentului Regulament. Furnizarea de catre Concurent a unor informatii care nu sunt adevarate si exacte duce la pierderea oricarui Premiu castigat.

Confirm faptul ca am primit, citit si inteles prezentul Regulament si ca sunt de acord sa respect si sa ma supun acestui  (asa cum este acesta in prezent sau asa cum poate fi acesta schimbat sau amendat de catre Producator, la discretia sa exclusiva si absoluta, inainte de productie si/sau in orice moment al producerii emisiunii-concurs ). 

 Prezentul Regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata in prima difuzare de postul de televiziune Antena 1.

 

Concurentul intelege si accepta ca orice incalcare a prevederilor prezentului Regulament ar cauza pagube si prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil si adecvat prin daune interese platite ca urmare a unei actiuni in justitie si de aceea, concurentul accepta in mod expres faptul ca Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi indreptatiti sa ia orice masuri legale si sa aplice orice sanctiuni echitabile pentru a preveni si/sau a repara orice incalcare sau amenintare de incalcare a prevederilor acestui articol.

Regulation of the contest show

« CHEFI LA CUTITE» season 12

 

Chapter I. Development of the contest show:

 • The contest show called «CHEFI LA CUTITE» also hereafter referred to as show/contest-show/tv program, is carried out by the company « Antena TV Group S.A », a stock company set up and operating in accordance with the Romanian legislation, with registered office in Bucharest, District 1, Blvd Ficusului nr. 44A, Et. 4A, area 2,registered with the Trade Register Office attached to Bucharest Tribunal under no J40/3765/1991, having Sole Registration Number 1599030, fiscal attribute RO and bank account RO65RZBR0000060010162592 opened with Raiffeisen Bank – Agentia Bucuresti, acting by any of its representatives or persons appointed for the production of the Show and the related team, hereinafter referred to as the Producer/Beneficiary.
 • « CHEFI LA CUTITE » Tv show is a television show whose objective is to bring before the viewers both kitchen professionals, as well as amateurs passionate about culinary art, who display their talent before some professionals in the field and compete in order to show who is the best of them.
 • The organizers are looking for persons who are in the same time funny, attractive and charismatic, who are generally atypical by the way they perform or present themselves. Anything that proves originality and creativity shall be highly appreciated.
 • The persons that register shall compete among them for the prize laid on the line by the Producer.
 • Even if we talk about auditions, they shall be shot and parts of these shootings may be broadcasted within the show, at the Producer’s option. For this reason it is important that each participant to the auditions comes dressed just like he would want to be seen by the jury, but also by the audience. Therefore, everyone must consider the look that puts him/her in a good light and helps him/her stand out.
 • The development of the contest that makes the object of «CHEFI LA CUTITE» tv show shall be made through the tv station “ANTENA 1”, for the first broadcasting.
 • The contest making the object of «CHEFI LA CUTITE» tv show shall be carried out in the period 01.01.2023 – 30.04.2023.
 • The producer of «CHEFI LA CUTITE» tv show» is the only one authorised to bring amendments /supplements to the script, direction, contest regulation and any other elements of the contest show or to the activities that are related to this contest show.
 • It is necessary that each person that comes to the pre-selection should be 14 years old on the date of registration in the contest, and produce an identity document. By way of exception, the minors under the age of 14 years old are allowe to participate in the show, if they are accompanied and assisted by a legal representative within the contest moments.
 • Both Romanian citizens as well as persons of another nationality can register in the contest.
 • Anyone can register in the contest, whether he is a professional in the field, or just an amateur passionate about cooking.

 

« CHEFI LA CUTITE» TV show is developed in 6 (six) stages:

 

Stage no.1 : Pre-selections

 

In the pre-selections stage each of the persons that want to participate have the chance to come before a jury appointed by the Producer only for this stage, composed of  producers, specialists or stars of Antena 1 station. Pre-selections shall be carried out on sites established by the Producer, in the period 01.01.2023 – 10.02.2023.

 

In this stage the registration procedures shall be developed and an interview based selection shall take place. The experience of the participants, their passion for cooking, their charisma, the manner in which they come before the jury and their desire to win shall be considered. 

 

Following the developed pre-selections, the jury appointed by the Producer for this stage, after viewing and analyzing the records, shall select a number of contestants, at the Producer’s option, that shall go to the “Auditions” stage.

 

Stage no.2 : Auditions

 

In the auditions stage with jury all the persons that have passed the pre-selection phase shall participate. Auditions shall be developed in Bucharest.

In this stage each contestant shall have the obligation to cook in a pre-established time, respectively one hour, a prepared dish chosen by the Producer out of 3 dishes proposed by the Contestant. Each dish shall be presented to a jury composed of 3 (three) Chefs, chosen by the Producer of the show, without the Jury knowing the contestants. The 3 (three) Chefs will taste each dish presented and will vote with Yes or No. Because there are 3 (three) Judges, at least two similar votes will decide the faith of each contestant.

Contestants having at least two votes of YES will pass to the next stage.

 

Stage no.3 : Bootcamp

 

In Bootcamp stage, the contestants that have passed the Auditions stage shall undergo, on the request of the 3 (three) Chefs some skill or cooking tests that any cook should be able to fulfil. According to manner in which the contestants present themselves within these tests, the Chefs shall select the contestants that shall remain in the contest.

In this stage, each Chef shall form a team to compete with in the next stages. Following the stages that the contestants shall undergo, each Chef shall choose a number of 6 (six) contestants to be part of his team. After all the places in the Chefs’ teams have been occupied, the remaining contestants shall be eliminated. Yet, including throughout the development of the tests in this team, any of the Chefs shall be able to eliminate no matter how many contestants they consider to be necessary, if they appreciate that they do not manage to appropriately fulfill the tests they have undergone.

 

Stage no. 4 : Face offs

 

In the Face offs stage, the competition shall be carried out by teams. In this team, Chefs turn into team leaders. They will not cook together with the team, but they will coordinate the teams and shall give instructions.

Within each edition, the contestants shall cook according to a theme established by the Producer.  The appreciation of the dishes shall be made by a series of persons who are connected to the theme suggested by the Producer for the concerned edition, hereafter referred to as “Tasters”. Their number shall be established by the Producer at his own option.

According to the dishes prepared by the teams, tasters shall give grades. The producer shall draw up a leader board taking into consideration the given grades. The team that will receive the highest score shall become immune to elimination.

The contestants from the two remaining teams will compete again, but this time not in teams, but individually. In this second part of the Face off, the Chefs shall turn again into Judges, subsequently appreciating the dishes prepared by the Contestants. The appreciation of the dishes will be made by Chefs, without knowing who has prepared it Following the appreciation of the Chefs, at least one contestant shall be eliminated from the contest.

 

Stage no.5 : Semi-finals

 

In the Semi-final, the competition transforms itself and from now on, until the end of the contest only individual tests shall take place.

 

 

In this stage the 3 (three) Chefs will become judges again and will appreciate the dishes prepared by the contestants remaining in the contest The 3(three) Chefs will taste each dish presented, without knowing wo prepared it. Following the tests they shall undergo and the appreciation of the Chefs, only 2 (two) contestants shall remain in the contest, the rest of them being eliminated.

 

Stage no. 6: The Finale

 

In the Final there will be only 2 contestants who will compete between them. In this stage the finalists will have to prepare a full menu.

The judging of the dishes prepared by the two finalists will be made by a series of famous chefs. Their number shall be established by the Producer, at his own option, but it won’t be lower than 10 (ten). The jury thus established will appreciate the dishes prepared by the two finalists and will establish the grand winner of the contest.

 

The decision of the Producers regarding any dispute that derives from voting, within any edition of the show, shall be final and binding and shall not right of complaint or appeal.

 

 • The prize of «CHEFI LA CUTITE» show has a total gross amount of EUR 30,000 (thirty thousand) euro and is granted to the contestant that was declared winner of the contest.

 

 • The prize shall be granted by Antena Tv Group S.A. or by a sponsor, or partly by the Beneficiary and partly by a sponsor, as Antena Tv Group S.A. shall decide. The prize shall be granted in cash/or products /services, their total cumulated amount being the one mentioned above, the percentage between the amount granted in cash and/or products being subsequently established in an unilateral and discretionary manner by the Producer. The prize shall be handed in by Antena Tv Group SA [or in case there is a sponsor appointed by the Producer that shall grant the prize, the latter shall be handed in by Antena TV Group SA together with the concerned sponsor] within maximum 90 (ninety) days from the date of broadcasting of the last edition (final edition) of the contest show. The prize will be paid in lei at the exchange rate communicated by the BNR on the day of the payment.
 • The project to which the  present regulation refers is carried out in agreement with the provisions of the Tax Code valid on the date of signature of the present document, so that the tax for the prize, both in cash as well as in products/services, shall be withheld by « Antena Tv Group S.A.» from the prize owed to the winning contestant. The quantum of the tax corresponding to the prize in products shall be communicated in writing by the Producer and/or Beneficiary to the Contestant within 10(ten) days from the date of broadcasting of the final edition.
 • Any other obligations of tax nature  or of any other nature, in relation to the won prizes, are exclusively incumbent upon the Contestant.

 

Chapter II. Participation to the contest show:

 

 1. By the registration of the contestant at the contest show, he guarantees that he is in full health condition, from all points of view, not suffering from any disease or deficiency that might aggravate the carrying out of the contest show or which may cause prejudices to the producer or participants in the show.
 2. By the registration of the contestant at the contest show, he guarantees that there is no legal or contractual incapacity that might cancel the undertaken obligations.
 3. By the registration of the contestant at the contest show, he guarantees that, after the completion of the shootings to which he will participate, the Producer can no longer be forbidden to broadcast /use the contest show, the image, the voice and/or the name, without this limitation having a restrictive nature but only illustrative.
 4. By the registration of the contestant at the contest show, he confirms that it is his responsibility to minimize the injury risk in relation to him but also with other persons, that might occur throughout the carrying out of the contest show. These risks include, but are not limited in any way to: body injury, permanent handicap or even death, emotional suffering, private life invasion, insult or calumny or material damages.
 5. By the registration of the competitor at the contest show, he confirms that he understands and accepts the fact that any appearance he has within the contest show (including during the pre-selections, auditions, rehearsals, preparations etc, with the possibility of shooting the images even with hidden camera) is intended to the utilization of the contest show, its promotion or promotion of any other type of program, product or service, unlimited in time, space or as number of methods of promotion and by any means. The contestant understands and accepts that any breach of the provisions of this article would cause irrevocable damages and prejudices that could not be reasonably and appropriately compensated by damages paid following an action before the court and this is why, the contestant does not expressly accept the fact that the Producer or a third party authorized by him shall be entitled to take any  legal measures and enforce any equitable penalties in order to prevent and/or repair any breach or threat of breach of the provisions of this article.
 6. By the registration at the contest show, the contestant confirms that he undertakes to exactly observe the program and the conduct norms established by the Producer, otherwise, the Producer reserves the right to eliminate all the competitors that by conduct or breach of the required norms, bring prejudices to the entire team and/or contest show.
 7. The producer shall provide all the technical conditions necessary to the carrying out, production, record and broadcasting within the programs of “ANTENA 1”,  TV station for the first broadcasting, of the contest show.
 8. The contestant agrees to participate to the contest show la prepared by the Producer, on the established site and date, as well as under the established conditions and undertakes to obey on time and unconditionally all the decisions of the Producers’ representatives, decisions regarding the contest show.
 9. The producer does not accept that thanking from the contestants any kind of compensation in cash or objects. Any such attempt shall be penalized to the detriment of the team he is part of.
 10. The producer reserves the right to make the necessary decisions to carry out this contest show under normal conditions, expressly accepted by each contestant.
 11. The producer can make an appropriate norm, at any moment of the contest, for anything is not envisaged in this regulation and the decision must be accepted by the contestants.
 12. If on the recording of the contest show, for various reasons a test is not satisfying for the Producer, he can request the contestants to repeat the moment or he can request the contestants to make another test or to partly change the test.
 13. The contestant confirms that he has taken note of the provisions of the regulation of the contest show, as well as that it undertakes to exactly observe this regulation.
 14. Contestants eliminated at any of the editions of the contest show obey the rules of the contest until the end of the show, not having any claim (of financial or other nature) from the Producers.
 15. Contestants that participate to the contest show, expressly undertake to answer the Producers’ requests, to remain in the recording studios for the time necessary for the rehearsal and recording of the contest show. Considering that the participation to the contest show is voluntary and taking into account the involved costs for producing the show, the Producer may request compensations corresponding to these costs, damages and prejudices to the participants that, without a sound cause, decide to abandon the recording before it is concluded.
 16. The producers reserve the right to eliminate any contestant who does not observe the present regulation, who has an inappropriate attitude, who creates problems both before, as well as during the shootings.
 17. Contestants cannot refuse to participate to any of the tests of the contest show.
 18. The persons or their relatives up to the second kindred degree that work at the Beneficiary /Antena TV Group cannot participate to the contest show.

 

Chapter III. General issues:

 

 1. The present regulation refers to the participation of the contestants to the contest show that shall be broadcast for the first time by Antena 1 television station.
 2. The producer may freely assign the rights/obligations incumbent upon him and may transfer any of his obligations related to the participation of the contestants to the contest show and any assignee may further assign or transfer. No waiver to exercise a right shall be considered a final waiver or for the future of this clause or a possibility of breach of any kind of this clause. No waiver, amendment or cancellation of any clause shall be considered valid unless made in writing and signed by the Producer.
 3. The rules from the present convention shall be mandatory to fulfill by all the contestants that participate to the contest show.
 4. The presence and the participation to the contest show of the CONTESTANT selected by the Producer, is mandatory.
 5. The winning team must accept all the offered prizes (prize in cash and/or products), not having the possibility to choose to partly accept the prize. If by a certain circumstance, the CONTESTANT decides not to accept any prize, the contestant shall lose all the rights regarding the concerned prize, in its entirety. The winning Contestant’s waiver of the prize shall be made in writing or by other actions/facts that unequivocally lead, according to the Producer’s appreciation, to the intention of the concerned winning Contestant not to fully accept the prize. The PRODUCERS shall under NO circumstances be able to replace the prize. In this case the PRODUCER shall award the concerned prize, in its entirety, to the next classified contestant in terms of scoring.
 6. The Producer is the only one authorized to establish and to bring amendments /supplements to the script, direction, Regulation and any other elements of the contest show or to the activities that are related to this contest-show. In this case, this must be notified after making the concerned decision, by the Producer s that all the contestants are informed on the performed amendments.
 7. The contestant confirms that before the registration to the contest show, all the rules thereof have been communicated to him, he has taken note of the provisions of the Regulation of this contest-show, that he undertakes to exactly observe, subsequently cooperating and following in this respect all the Producer’s indications. The Producer shall make the final decision in all respects (including those regarding the selection of the participants and the decisions related to the contest show), in this respect the producer reserving the right to change, add, remove, and to amend these rules. The manner of judging the contest show to which the contestants shall participate shall be determined only by the Producer.

 

Chapter IV. GUARANTEES AND COMMITMENTS

I guarantee to the Producer and I undertake that: 

 • I am fit to conclude the Agreement corresponding to my participation to the show and to actually participate to the contest show;
 • I have read and I understand all the terms established in this Regulation and the rules/presentation of the contest show, that I undertake to observe;
 • I agree with the fact that the Producer may change, amend, transform or supplement this Regulation and/or the rules of the contest show, at any moment (that can be before the recording of the contest show or during the contest show) and I agree to obey the terms of this Regulation and/or the rules of the contest show in force at any moment;
 • I will fully participate to each of the aspects of the contest show  until I am eliminated from the contest show, and I accept that I will participate to the carrying out of the editions of the contest show subsequently to my elimination from the contest, as far as this will be requested by the Producer;
 • I undertake that nothing from my performance within the contest show (hereafter referred to as „Contribution”) (whether it is explicit or  by involvement, by means of the voice modulation or by gesture and in any other way) shall breach the copyright (or any other right) or the right of any person, shall breach any agreement or moral obligation, shall calumniate, shall be blaspheming or obscene, or in any other way that might derogate from or affect the reputation of the Producer (or of the tv station);
 • I  shall not take or distribute drugs and/or forbidden substances  for the increase of performance, drugs, hallucinogen substances, alcohol, throughout the contest show or at the shootings of my Contribution, and I will not encourage others to do this, and in case I am aware of another participant who does it, I will immediately inform the Producer on this issue;
 • I shall inform the Producer on any information or facts in relation to my Contribution that might question the integrity of my Contribution or might derogate from or affect the reputation of the Producer and/or of the tv station (including, in order to avoid any doubts, details or accusations that can be raised against me starting from the date of the present document until the date of transmission of the last episode of contest show on Antena 1 tv station included);
 • I do not deceive the  Producer (or to the tv station) about my identity, my experiences, any information about and in relation to it, and in any other way  and I confirm that I have been honest, open and sincere throughout all my discussion I have had, in the documents/ questionnaires that I have filled in and given to the Producer and /or to the tv station, in every aspect;
 • In case the Producer will request me this, I will supply under signature a receipt issued by a public service (but not a mobile telephony one) mentioning  my current address, a copy of my passport and a proof of my place of work;
 • I am not a journalist or a reporter in search of a subject for publication;
 • I will not promote any type of products, services or business throughout my participation to the contest show, and I will never promote any type of products, services or business within the show;
 • I will not raise any kind of claims against the Producer or his successors, against his assignees, for any kind of remuneration related to the utilization of the rights within the tv program;
 • As soon as the Producer and /or the tv station requests me to, I shall fill in a health statement (in the form that will be supplied to me, in case this will be requested), and I will also make available the necessary information that will be requested from me by the Producer in this respect;
 • I will not request to be contestant or participant to any other contest, game or reality show throughout the period when I am analyzed for the participation to the tv program or after my selection as contestant or back up contestant within the tv program;
 • I will guarantee the Producer against all and any costs, damages, expenses and liabilities (including of legal taxes, but without limitation to these) that derive from any breach of the agreements, of the guarantees and/or engagements contained in the agreement regarding the participation to the show and the present Regulation.

 

Any attempt to tie a friendship with the members of the production team shall be reason of exclusion. The producer’s decision is final and irrevocable, without exceptions!

 

IMPORTANT

From the moment the shootings start, until the day of the last broadcasting you are under the signed agreement. The confidentiality clauses forbid you to give any interview to the journalists (press, tv, internet etc.) in which you tell about your experiences from the show, except for the interviews coordinated by the PR department of Antena 1, as well as to post on the internet or communicate any information to other persons, directly or indirectly, and irrespective of the form under which they are communicated.  Any breach of the agreement shall bind the producers to enforce the contractual clauses and to take the most drastic legal measures. 

 

Throughout the participation to the show you are required to observe the regulation included in this annex.

 

If one of the contestants commits acts of vandalism on the site where the shootings are carried out, or acts of physical and/or verbal aggression on another contestant or on any member of the team, he shall be disqualified on the spot and excluded from the contest and from the shootings, subsequently bearing the legal consequences of this act.

 

VARIOUS RULES

UNDERSTANDINGS BETWEEN THE CONTESTANTS ARE FORBIDDEN. CONTESTANTS CANNOT ISSUE ENGAGENENTS AND CANNOT CONCLUDE AGREEMENTS THAT CONFLICT WITH THE OBLIGATIONS UNDERTAKEN BY THE AGREEMENT OR BY THE PRESENT REGULATION, EITHER ORAL OR IN WRITING, AD IN THIS RESPECT, HE CONTESTANTS SHALL BE MONITORED THROIGHOUT THE PRE – PRODUCTION AND PRODUCTION STAGES.  ANY CONTESTANT WHO PROVES TO HAVE PARTNERED FOR THE COMMISSION OF CRIMES OR HAS CONCLUDED UNDERSTANDINGS WITH ANOTHER CONTESTANT OR A THIRD PARTY SHALL BE DISQUALIFIED FROM THE TV PROGRAM AND LEGAL ACTIONS CAN BE TAKEN AGAINST HIM.

 

All the decisions related to the tv program, including, but without limitation to them, those related to the regulation, eligibility conditions, selection of the Contestants, production of the tv program, carrying out of the contest show  and the decision of disqualifications and granting of the Prizes in the case of any breaches by the Contestants of the provisions of the present Regulation or of any agreements concluded  between the parties, are at the Producer’s exclusive option, are final and cannot make the object of complaints or appeals. 

Contestants must immediately inform the Beneficiary in case they know the presenter, the Co-presenter, any person within the production personnel or the employees of the Beneficiary, or any other person that works on the show.  

In order to be declared winners of the announced prizes, the Contestants must fulfill all the requirements related to eligibility. After appointment as winner of any prize, he shall be paid by the Producer directly to the case for which the Contestant has decided to register in the contest and to compete.

 

APPLICATION OF THE REGULATION

 

The breach of any of the Rules or the breach of an agreement or of any declaration by a Contestant shall lead, at the Producer’s sole option, to the elimination of the Contestant from the contest show and to the loss of any Prizes, of any amounts of money won by the Contestant, even if these have already been granted to him.

The present Regulation has been drawn up in accordance with the Romanian legislation. Any reference to the law and/or legislation in the present Regulation refers to the law and/or legislation in force in Romania. Disputes of any nature deriving from the execution of the present agreement shall be amicably settled and in case no solution agreed by both PARTIES is reached, the dispute shall be submitted to the Romanian competent court in order to settle it.

 

DISQUALIFICATION

 

Besides the rules and conditions specified in the present document, Contestants can be disqualified or taken out of the show, at the Producer’s sole option, for any of the following reasons, but without limitation to them:

i)        breach of any rule that is related to the competition or of any instruction of the Producer;

ii)       breach of any agreement with the Producer in relation to the tv program;

iii)      breach of any law;

iv)      conclusion of agreements for the achievement of financial benefits or receipt by the Contestants of such similar advantages from any of the other Contestants, from any of the relatives of any Contestant, from any third party, agent or affiliate of any Contestant, or from any member, agent or affiliate of the Producer, from any person from television or from any distributor, or from any of the sponsors of the tv program, in exchange of some deliberate, premeditated  actions, that could affect the result of the contest show. Such agreement can include, but without limitation to these, the acceptance of some amounts of money or of a job after the production of the tv program, in exchange of willful loss of the contest show or of a willful weak performance during the contest-show;

v)       in case of a dishonest or immoral conduct, that shall be appreciated by the Producer, at his exclusive option, including, but without limitation to the injury of other Contestants or of the personnel working on the production, or their threat by injury, violent conduct, crimes or fraud;

vi)      willful prevention of the work of the production personnel;

vii)     in case of sickness or occurrence of other health issues that affect the Contestant’s ability to participate to the contest show;

viii)    hiding from the Producer’s medical team of some symptoms or information; and

ix) physical violence under any form.

 

Another contestant (the backup contestant selected for this purpose by the Producer) can replace, at any moment, at the Producer’s option, the Contestant taken out of the competition following disqualification.

 

CONFIRMATIONS FROM EACH CONTESTANT 

I understand that the designation as winner of any Prize  may depend on my choices, decisions and performances and on those of other persons, as well as that the Producer may require additional conditions, at any moment, on the receipt of any Prize, as far as any tax or other changes occur.  I understand that the Producer  reserves the right to change, add, eliminate elements from, amend or modify the Regulation of the contest show and any other activities of the contest show, the procedures and the rules regarding the elimination of the participants from the Program, as well as the granting and withdrawal of the Prizes, at any moment throughout the pre-production, production or post-production stages of the Program (including, but without limitation to these, the right to cancel or not to broadcast the Program, in full, without granting any of the Prizes).  Furthermore, I understand that my participation to the Program and the opportunity to win any Prizes are conditioned by the signature and observance of the present Regulation. The supply by the Contestant of some information which is not true and accurate leads to the loss of any won Prize.

I confirm the fact that I have received, read and understood the present Regulation and that I agree to observe and obey it  (as it is at present or as it may be changed or amended  by the Producer, at his exclusive option, before the production and/or at any moment of the production of the contest show ). 

 The present Regulation refers to the participation of the contestants to the contest show that shall be broadcast in first broadcasting by Antena 1 television station.

 

The contestant understands and accepts that any breach of the provisions of the present Regulation would cause irrevocable damages and prejudices that could not be reasonably and appropriately compensated by damages paid following an action before the court and this is why, the contestant expressly accepts the fact that the Producer or a third party authorized by him shall be entitled to take any legal measures and enforce any equitable penalties in order to prevent and/or repair or breach or threat of breach of the provisions of this article.

 

x