Antena Căutare

Trupa Romano din Cluj: "Baga, frate, una tiganeasca!"

N-o dau dupa cires. Spun, direct, "suntem tigani si asta e dans tiganesc!" Mai mult, printre ei au si un roman. Pe Orlando!

N-o dau dupa cires. Spun, direct, "suntem tigani si asta e dans tiganesc!" Mai mult, printre ei au si un roman. Pe Orlando!

"Pe scena ne simtim cel mai bine. Inima-mi pulseaza, ca tobele", zice "coregraful" trupei. Sunt tigani. Nu se ascund cu "rrom" sau alte treburi. Nu vor sa danseze tiganeste. Ei "joaca" tiganeste. Sunt amarati. Dar nu atat de amarati incat sa se planga. "Adun PET-uri dintr-o groapa de gunoi. Kilu' e cam 60, poate 70 de bani. Ca sa adun 10 lei, tre' sa car 16-17 kile. Vin murdar, e noroi, miros urat. Da', cei care se uita acum la televizor o sa intrebe de ce nu ma duc sa ma angajez, ca-s tanar? Am fost, am depus CV. Nimeni nu m-a mai sunat. Dar nu e o rusine sa muncesti, nu fug de munca".

Au un ingeras, mic. Altul, e pe drum. "Stiti, noi ii facem mai repede", glumesc ei cu Bendeac. Sunt "calzi", traiesc ceea ce spun. Si ceea ce "joaca". Nu cersesc nimic. "Sunt altii mult mai rau decat noi. Avem unde sa punem capul pe o perna, aveam ce sa scoatem pe masa. Altii, nu!"

Formeaza trupa "Romano", din Someseni. Romano - 1. Stop! Cum adica? Adica nu-s toti rromi. Orlando e roman, dar se simte de-al lor. "Pe scena, la cum danseaza, nu se prinde nimeni"...

Incep sa danseze. Cu puradei cu tot. Se misca natural. Bendeac urmareste pieptul domnitelor si recunoaste asta. Da' nu-i bai. Primesc trei stelute. Dintr-acelea ce dau dreptul la semifinale. La propriu, pentru ei greul de abia acum incolo incepe!

Sobis, trupa care mixeaza calusari cu kangoo jumps!!!... New Force of Dance. Street dance-ul nu e numai pentru baieti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x