Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Fiul chitaristului trupei Pink Floyd, arestat pentru manifestari violente

Fiul lui David Gilmour, chitaristul trupei Pink Floyd, suspectat de comportament violent in timpul manifestatiilor studentilor britanici care au avut loc joi, 9 decembrie, a fost arestat duminica de la domiciliul sau din Sussex, in sudul Londrei.

Potrivit AFP, Scotland Yard a anuntat intr-un comunicat ca a arestat "un barbat in varsta de 21 de ani", care a fost acuzat de violenta si de faptul ca a incercat sa aduca atingere drapelului de pe cenotaf, principalul monument ridicat in memoria mortilor din Marea Britanie, situat in apropierea Parlamentului.

Politia londoneza nu face publica niciodata identitatea suspectilor inainte ca acestia sa fie pusi formal sub acuzatie, insa nu exista niciun dubiu asupra identitatii acestui tanar, imaginea lui in timp ce urca pe monument fiind publicata in toata presa britanica.

Charlie Gilmour, in varsta de 21 de ani, fost manechin si student la Facultatea de istorie de la Cambridge, a recunoscut faptele. "Nu am stiut ca acela este cenotaful, daca as fi stiut, nu as fi facut niciodata asa ceva", a declarat el.

Cotidianul The Times titra sambata "He don't need no education" (El nu are nevoie de educatie), parodiind celebra melodie a celor de la Pink Floyd "We don't need no education", de pe albumul "The Wall" (1979).

Violentele din timpul manifestatiilor de joi, cand a fost atacata si o masina in care se aflau printul Charles si sotia sa, Camilla, care mergeau la o gala, au eclipsat revendicarile studentilor, care protestau fata de triplarea taxelor de studiu.

Sursa: Jurnalul

Recomandari