Căutare Live

A doua mare lovitură la Palat. Pe cine a pierdut Regina Elisabeta a II-a după soțul său, Prințul Phillip

La nici un an de la pierderea soțului ei, Prințul Phillip, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, și-a pierdut cea mai bună prietenă, Ducesa de Grafton, care a decedat zilele trecute la vârsta de 101 ani.

Regina Elisabeta a II-a a pierdut o persoană apropiată din cercul ei, după un an dificil marcat de ghinioane

Getty

Ann Fortune FitzRoy, cea care s-a ocupat de garderoba Reginei pe parcursul întregii sale domnii, dar și o prietenă apropiată și loială în același timp, s-a alăturat pentru prima oară Casei Regale în anul 1953, odată cu încoronarea Reginei.

De altfel, Ducesa de Grafton a fost responsabilă și pentru hainele și bijuteriile monarhului, potrivit publicației britanice Daily Mail.

Lovitura este destul de grea pentru Regină, care, în contextul pandemiei și al unui an agitat din cauza divergențelor dintre Palat și Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, la care s-a adăgat și pierderea soțului său, a rămas singură la palat.

Citește și Prințul Harry și Meghan Markle, adevăratul motiv pentru care s-au izolat de restul familiei regale

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii răsplătește calitatea și loialitatea, atât prin titluri onorifice cât și prin menținerea relațiilor de încredere

Regina este deja cunoscută pentru faptul că nu obișnuiește să-și schimbe oamenii care-i demonstrează loialitate. Așa cum nu a schimbat-o nici pe Cornelia James, persoana care s-a ocupat o viață ca Regina Elisabeta să nu ducă lipsă de mănuși albe, de calitate.

De 70 de ani, Cornelia James este cea care are grijă ca “mâna de fier” de la Palat să fie mereu protejată și acoperită cu mănuși albe, din bumbac de calitate superioară, niciodată din materiale sintetice.

Cât privește stilul, preferat de Regină, este unul simplu, dar ce are cusături fine și elegante, unice. Din fericire, Cornelia James este încă în viață.

Citește și Ce i-a recomandat medicul Reginei Elisabeta a II-a să consume după ce i-a interzis ginul. Obiceiurile bizare ale suveranei

În 1980, Ducesa de Grafton a fost răsplătită, chiar de Regină, pentru serviciile oferite de-a lungul timpului, cu titlul de Mare Doamnă a Ordinului Regal Victorian și cinci ani mai târziu, aceasta a fost numită nașa celei de-a doua fiice ale ei.

Până acum, potrivit Daily Mail, doar Ducele și Ducesa de Kent, Ducele de Gloucester și Prințesa Alexandra au deținut titlul pentru o perioadă așa lungă.

Inițial, rolul ducesei de Grafton la Casa Regală a fost acela de Doamnă a Camerei Reginei, apoi a devenit Comandant al Ordinului Regal Victorian.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

Născută în 1920, Ducesa s-a căsătorit cu cel de-al 11-lea Duce de Grafton, Hugh FitzRoy, în 1946 și a lăsat în urmă cinci copii.

Deși rolul ei a fost mai mult în spatele luminii reflectorelor, Ducesa de Grafton a fost responsabilă nu doar pentru imaginea Reginei în cele mai importante apariții regale publice, precum vizite de stat și deschiderea Parlamentuluu, dar și a mai multor persoane de la Palat, precum prieteni și asistenți ai Reginei.

Anamaria Prodan și-a întors fața către Biserică. Sexy-impresara se confesează celui ce este considerat "urmașul lui... Irinel Columbeanu, dezvăluiri incendiare în cartea sa. Ce spune despre fostele iubite: “Vor ieși multe secrete”...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri