Căutare Live

A doua zi de protest la STB. Tramvaiele și troleibuzele nu circulă nici vineri în Capitală. A fost deschis dosar penal

Nici vineri autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB nu au ieşit pe traseu, unii dintre protestatari susţinând că nu este vorba despre grevă, ci despre un protest spontan. Traficul a fost din nou paralizat în București și oamenii nu au avut cu ce să ajungă la muncă, s-au aglomerat în metrou și taxiuri.

Nici vineri maşinile STB nu au ieşit pe traseu, unii dintre protestatari susţinând că nu este vorba despre grevă, ci despre un protest spontan.

Hepta

Nicio maşină nu a ieşit pe traseu, deşi există o decizie executorie a instanţei prin care greva este suspendată, fiind declarată ilegală. Cu toate acestea angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat şi vineri protestul, potrivit news.ro.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu circulă nici vineri în București. A fost deschis dosar penal în urma grevei șoferilor STB

Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. Primarul Capitalei se află la sediul STB pentru negocieri.

”Suntem în aceeaşi situaţie ca ieri. Suntem deschişi dialogului, ne cerem scuze bucureştenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situaţie. Sentinţa judecătorească e executorie. Angajaţii trebuie să înţeleagă că îşi periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună ştiinţă, a încălcat contractul colectiv de muncă”, a declarat directorul general al societăţii, Adrian Criţ, la Digi24.

De altfel, încă de joi seară STB anunţat că nu a fost reluat lucrul, deşi instanţa a suspendat greva, şi că este posibil ca această situaţie să continue şi vineri.

Citește și: Grevă la STB, transportul public în București este paralizat. De ce șoferii refuză să mai circule cu autobuzele sau tramvaiele

Dosarul a fost deschis la Parchetul Judecătoriei sectorului 3, pe legea dialogului social, la o autosesizare a Poliției Transporturi. Polițiștii spun că greva nu a fost declanșată cu respectarea condițiilor legale. Cercetările sunt in rem, adică vizează fapte, nu persoane, potrivit Digi24.

O altă plângere penală a fost depusă joi seară de directorul STB la Brigada Transporturi, plângere care urmează să ajungă azi la aceeași unitate de parchet.

”Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru.

Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acţiune.

STB SA face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureşteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a STB.

Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman... Meat Loaf a murit la vârsta de 74 ani. Cântărețul, pe numele său real, Michael Lee Aday s-a stins din viață lângă soția ...
Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x