Ei sunt actorii care pot orice! Christian Bale sau Johnny Depp sunt cameleonii filmelor! Au transformat meseria în... artă!

 

 Cum deosebeşti un actor bun de unul slab? Prin modul în care intră în rolul pe care îl are de interpretat. Unii se străduiesc să intre în pielea personajului, alţii doar recită partitura cu oarecare succes. Însă cei mai valoroşi sunt cei care pot interpreta o paletă largă de personaje, de la cele tragice la cele de comedie. Şi să le reuşească perfect pe toate.

Christian Bale arăta senzaţional în "American Psycho", peliculă în care a interpretat rolul unui bancher care noaptea devenea ucigaş în serie. Pentru rolul din "The Machinist" când a avut rolul unui maşinist care suferea de insomnii, a slăbit aproape 30 de kilograme. A revenit la greutatea normală, pentru că nu putea să fie un Batman subponderal.

Meryl Streep este una dintre cele mai apreciate actriţe din lume şi nu degeaba. Actriţa reuşeşte să treacă de la roluri serioase, cum ar fi cel din "The Iron Lady", când a interpretat-o pe Margret Thatcher şi până la rolul din "Mamma Mia", când a cântat şi a dansat aproape continuu.

Edward Norton are, de asemenea, capacitatea de a interpreta o paletă largă de roluri. Începând de la cel al neo-nazistului feroce convertit în prieten al oamenilor de culoare, din "American History X", până la cel al băiatului de altar care ucide un arhiepiscop din "Primal Fear". De asemenea, a fost perfect în rolul insomniacului bătăuş din "Fight Club".

Johnny Depp poate fi recunoscut cu greu în rolul jurnalistului permanent drogat din "Fear and Loathing in Las Vegas". Însă, în cazul lui, transformările sunt frecvente. Amintiţi-vă rolul din "Edward Scissorhands", când a fost o creatură parţial umană, cu foarfeci în loc de mâini. Sau de rolul Jack Sparrow, din seria "Pirates of the Carribean".

Daniel Day-Lewis este genul de actor care rămâne în pielea personajului din clipa în care încep filmările şi până când se termină. Aşa a procedat şi în cazul peliculei "Lincoln", când a fost sobru ca un preşedinte de la început la sfârşit. La fel a făcut şi când a jucat în "There Will Be Blood". Desigur, nu s-a abătut de la regulă nici în cazul filmului "The Last of the Mohicans".

Cate Blanchett a reuşit o performanţă greu de atins. A interpretat rolul celebrului Bob Dylan în filmul "I'm Not There", dar şi un dublu rol în "Coffee and Cigarettes", acolo unde a portretizat două verişoare: una bună, manierată, plină de decenţă, cealaltă de o moralitate îndoielnică.

Şi Gary Oldman a făcut un dublu rol senzaţional în "Dracula", când l-a întruchipat atât pe Vlad Ţepeş - domnitor, cât şi pe Vlad Ţepeş devenit vampir. O altă interpretare remarcabilă a avut-o în "Harry Potter and The Prisoner of Azkaban", unde a primit rolul Sirrius Black.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe