Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Actriţa Catherine Deneuve se simte bine, dar încă se recuperează în spital

Actriţa Catherine Deneuve, care a suferit în urmă cu două săptămâni un accident vascular cerebral raportat ca minor, se simte bine, dar încă se recuperează într-un spital din Paris, a transmis marţi reprezentantul ei.

În vârstă de 76 de ani, Deneuve a fost internată pe 6 noiembrie, la spitalul Salpetriere, specializat în tratarea accidentelor vasculare. După câteva zile, ea a fost mutată la unitatea clinică privată Adolphe de Rothschild din nordul Parisului.

Reprezentantul ei a transmis că „se simte bine”, însă rămâne internată pentru a fi supravegheată starea ei şi pentru a se odihni.

Catherine Deneuve a suferit AVC în timpul filmării unei scene pentru „De Sont Vivant” în spitalul Gonesse din apropiere de Paris. Nu este cunoscut dacă actriţa - care deţine rolul principal - va reveni în proiectul lui Emmanuelle Bercot, alături de Benoit Magimel şi Cecile de France.

Producţia a continuat în aceste săptămâni, însă compania de producţie, Les Films du Kiosque, va lua în calcul înlocuirea ei, dacă Deneuve nu va putea reveni la filmări săptămânile următoare, scrie Variety.

Cel mai recent, Deneuve a jucat în lungmetrajul „La vérité” (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

Sursa : news.ro

Recomandari