Ana Maria Gheorghe a acordat recent un interviu despre cum alege să serbeze Paştele, dar a vorbit şi despre tradiţiile pe care le respectă în fiecare an.
- Ce faci anul asta de Paste, ce planuri ai?
Asa cum imi sta mie bine, sunt la Antena 1 in ziua de Paste. Cineva trebuie sa le dea si in zilele de sarbatoare romanilor vestile despre vreme. Sper din suflet ca o sa fie soare. Apoi petrec cu prietenii si familia mea.
- Care sunt traditiile de Paste pe care le respecti an de an?
Nu lipsesc de la Slujba de Inviere, iau paste duminica dimineata si abia apoi ma asez la masa. E un ritual sfant pentru mine.
- Obisnuiesti sa gatesti de Paste? Daca da, care e preparatul care iti iese cel mai bine?
Uite, mie imi place foarte mult sa gatesc. Si sunt zile intregi in care plec dimineata si ajung noaptea acasa si nu apuc sa intru in bucatarie. Dar, sarbatorile sunt sarbatori. Norocul meu e mama care an de an face pasca si cozonacul. Eu ma ocup de inrositul oualor, ciorba si friptura de miel. Cred ca sunt priceputa pentru ca mereu primesc laude de la invitatii mei, care imi spun ca mancarea e foarte gustoasa.
- Care este mancarea specifica acestei sarbatori care iti place cel mai mult?
Imi plac la nebunie stufatul si drobul de miel.
- Ce amintiri ai din copilarie legate de aceasta sarbatoare?
Am crescut intr-o familie traditionalista. La noi in casa s-au tinut mereu posturile de Paste siCraciun, sarbatorile au fost mereu prilej de bucurie. Am avut o copilarie frumoasa, asa ca amintirile sunt pe masura.
Lora vrea să devină mămică: "Scopul meu este să îmi găsesc un bărbat care să îşi dorească un copil"... Învaţă de la Carmen Brumă ce să mănânci de Paşte ca să nu te îngraşi: "Funcționează 100%"!...