Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Bărbații fatali ai anilor 40. Frumusețea masculină pe vremea când nu existau lumbersexuali și nici operațiile estetice

La începutul secolului trecut, omenirea era subjugată de minunea marelui ecran. Hollywood-ul devenea un adevărat Olimp, populat de zei, zei ce se trăgeau dintre muritorii timpului

La începutul secolului trecut, omenirea era subjugată de minunea marelui ecran. Hollywood-ul devenea un adevărat Olimp, populat de zei, zei ce se trăgeau dintre muritorii timpului.

Toaletele extravagante pentru acele momente, coafurile futuriste, petrecerile fastuoase și mai ales banii care se învârteau în cetatea filmului erau lucrurile la care visa orice om de pe planetă. Și pentru ca meniul să fie complet, în acest palat de cleștar uriaș locuiau ei: actorii și actrițele, divele și don juanii...

Așa cum se întâmplă și-n ziua de astăzi, bunicii și chiar părinții unora dintre noi visau cu ochii deschiși la vedetele vremurilor și așteptau cu sufletul la gură fiecare apariție a acestora în producțiile în care erau distribuiți.

Pentru doamnele și domnișoarele din anii 40, idealul masculin era total diferit de ceea ce reprezintă un bărbat frumos pentru femeile din zilele noastre. Marile vedetele hollywoodiene ale acelor timpuri au reprezentat dintotdeauna un etalon de eleganță și masculinitate, calități ușor de sesizat în gaeria foto de mai jos.

Potrivit site-ului livelovefruit.com, cei mai frumoși și influenți 10 actori ai acelor ani au fost:

10. Spencer Tracy

9. James Stewart

8. Bing Crosby

7. Laurence Olivier

6. Gary Cooper

5. Cary Grant

4. Gregory Peck

3. Henry Fonda

2. John Wayne

1. Humphrey Bogart

Recomandari