Live acumObservator 12
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Ce este cancerul ovarian, boala care a rupus-o pe actrița Edith Gonzalez! Atenție mare la aceste simptome! 

Cancerul ovarian, boala care a răpus-o pe Edith Gonzalez, este o formă de cancer ce poate fi tratată cu ușurință, cât timp boala este descoperită într-un stadiu incipient.

Cancerul ovarian, boala care a răpus-o pe Edith Gonzalez, este o formă de cancer ce poate fi tratată cu ușurință, cât timp boala este descoperită într-un stadiu incipient. Potrivit experților, 90 la sută dinte femeile care sunt diagnosticate în faza 1 și în cazul cărora boala nu s-a răspândit la alte organe supraviețuiesc mai bine de cinci ani. În caz contrar, 40 la sută dintre ele supraviețuiesc mai bine de cinci ani.

Cunoscut drept ”ucigașul tăcut”, cancerul ovarian este greu de diagnosticat, iar printre principalele simptome sunt durerile de burtă ori pelviene persistente, o dimensiune crescută a burții ori o balonare persistentă, nu una care vine și pleacă, dificultate de a mânca și de a te simți plin repede.

Citește și: Noi detalii despre moartea lui Edith Gonzalez! Actrița fusese spitalizată cu câteva ore înainte de deces

De asemenea, alte simptome date de cancerul ovarian pot fi nevoia de a urina frecvent, schimbări în tranzitul intestinal, oboseală extremă ori dureri de spate. De cele mai multe ori, cancerul ovarian apare în cazul femeilor de peste 50 de ani, însă pot afecta femeile de toate vârstele.

În plus, persoanele care fumează, care sunt supraponderale ori care au avut menstruație timpurie sau menopauză tardivă pot dezvolta această formă de cancer.

A murit Edith Gonzalez! Actrița avea 54 de ani și fusese diagnosticată cu cancer

Cancerul ovarian poate fi diagnoticat în urma unei examinări, iar mai apoi va recomanda un test de sânge pentru a depista proteina CA125, care de cele mai multe ori, în cazul femeilor cu cancer ovarian, are valori crescute. De asemenea, se poate face o ecografie transvaginală ce poate arăta eventuale tumori în curs de dezvoltare în ovare, iar în cazul în care acestea pot indica anomalii se poate recomanda o laparoscopie, în cadrul căreia micile mostre de țesul prelevate vor indica dacă există celulele canceroase.

Principalele tratamente în cazul cancerului ovarian sunt intervențiile chirurgicale, chimioterapie și radioterapie, de cele mai multe ori fiind combinate aceste proceduri.

Actriţa mexicană Edith González a murit din cauza unui cancer ovarian care i-a fost diagnosticat în urmă cu trei ani, au informat joi prieteni ai actriţei şi postul Televisa citaţi de EFE.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro