Ce este embolia cu lichid amniotic, urgența care a fost la un pas s-o ucidă pe Andreea Bălan!

Andreea Bălan a trecut prin clipe dramatice la cea de-a doua naștere. Vedeta s-a aflat pentru o bucată de timp în stop cardiorespirator, medicii reușind, într-un final, să o readucă la viață, cu eforturi susținute

Andreea Bălan a trecut prin clipe dramatice la cea de-a doua naștere. Vedeta s-a aflat pentru o bucată de timp în stop cardiorespirator, medicii reușind, într-un final, să o readucă la viață, cu eforturi susținute.

La câteva zile după nefericitul eveniment, medicii au explicat ce s-a întâmplat în realitate cu artista. Aceasta a suferit o complicație destul de rară printre femeile, care urmează să devină mămici. Mai exact, Andreea Bălan a avut embolie cu lichid amniotic, urgență care a fost la un pas de a o ucide.

Ce este embolia cu lichid amniotic

Embolia cu lichid amniotic este o urgenţă obstetricală severă care apare pe parcursul avortului, travaliului, operaţiei cezariene sau în primele 30 minute postpartum. Este cauzată de pătrunderea lichidului amniotic şi a componentelor sale în patul vascular matern cu declanşarea şocului anafilactic şi cardiorespirator.

Evoluţia emboliei cu lichid amniotic se desfăşoară teoretic în trei faze: faza de hipoxie severă şi insuficienţă cardiacă dreaptă, faza de insuficienţă ventriculară stângă – hipotensiune și faza de disfuncţie neurologică, convulsii și comă.

Ce este embolia cu lichid amniotic, urgența care a fost la un pas s-o ucidă pe Andreea Bălan!

Factori favorizanţi pot fi: nașterea a mai multor copii, vârsta înaintată a gravidei, ruperea membranelor, hipercontractilitate uterină, utilizarea de ocitocice sau prostaglandine, angajarea capului fetal, feţi macrosomi, traumatisme abdominale, amniocenteză, amnioinfuzie, operaţia cezariană, placenta accreta, ruptură uterină, retenţia placentară.

Embolia cu lichid amniotic a dat complicații la 14,8 din 100.000 de nașteri multiple și 6 din 100.000 de nașteri unice. În cazul a 13 la sută din cele 180 de cazuri cu nașteri unice la care a fost diagnosticul de embolie, complicația a fost fatală, ducând la deces. Nu a fost o creștere semnificativă a cazurilor de embolism din punct de vedere a factorului de timp, scrie sanoteca.md.

Complicațiile apar după ce o cantitate mare din lichidul amniotic în care se dezvoltă copilul ajunge în sângele mamei, iar aceasta provoacă un răspuns exagerat cu tot tabloul clinic. De cele mai multe ori complicația se termină cu deces, iar mortalitatea este de peste 90%. Fătul ar putea însă supraviețui doar dacă nu mai este în burta mamei. Embolia poate fi fatală, dar se și tratează atunci când lichidul amniotic ce ajunge în circuit nu este mai mult de 700 de grame. Situația devine gravă mai ales în momentul în care este un litru.

Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă pentru castelul în care s-au căsătorit. De ce e acuzată actrița
Angelina Jolie și Brad Pitt continuă procedurile legale începute cu divorțul lor. De această...
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021. Leii trebuie să fie atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021 spune că Leii trebuie să dea dovadă de multă...
Ultimele știri