Ce se întâmplă cu Oscar Pistorius după ce a fost condamnat la închisoare pentru uciderea iubitei sale

Sportivul Oscar Pistorius, cel care a ucis-o din greșeală pe iubita lui, Reeva Steenkamp, este posibil să fie eliberat mai devreme din închisoare. Rudele fetei sunt extrem de deranjate de decizia judecătorilor.

Oscar Pistorius este un fost sprinter, medaliat cu aur la mai multe competiții.

profimedia

Oscar Pistorius, bărbatul care și-a ucis iubita și a fost condamnat la închisoare, este posibil să fie eliberat mai devreme. Sportivul care are numeroase medalii de aur pentru performanțele sale a ajuns la închisoare după ce a comis o faptă teribilă.

Oscar Pistorius a îngrozit o lume întreagă după ce și-a ucis iubita. El se află în arestul poliției deja de 506 zile și se pare că el va ieși din închisoare cu 18 luni mai devreme, potrivit Daily Mail.

Se pare că decizia oamenilor legii de a-l elibera mai devreme cu aproape 2 ani apare după ce aceștia au realizat că s-a strecurat o eroare când I s-a calculat perioada de ședere în închisoare. Judecătorii de la curtea din Sudul Africii au declarat că lui Oscar nu I s-a luat în considerare și perioada când a fost prima data condamnat la crimă, imediat după ce făcuse teribila faptă.

El urma să fie eliberat în martie 2023, după ce și-a săvârșit 506 zile din sentință. Oscar Pistorius, cunoscut și sub numele de Blade Runner pentru aptitudinile sale sportive, dar și pentru protezele pe care le poartă, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că în 2013 și-a împușcat iubita, un model celebru pe nume Reeva Steenkamp.

citește și: Staruri care au făcut ani grei de închisoare. Ce muzician celebru a fost condamnat pentru omorârea unui femei în propria locuință

Decizia judecătorilor a apărut cu o săptămână înainte de comemorarea morții lui Reeva, când întreaga sa familie este încă distrusă. Prieteni apropiați de-ai familiei victimei au declarant că ideea eliberării lui Oscar mai devreme decât data stabilită initial este extrem de supărătoare.

Avocata Tania Koen, care îi reprezintă pe părinții regretatei Reeva, a declarat că părinții frumosului model sunt încă îndurerați, în special acum în pragul comemorării a 8 ani de la moartea fiicei lor.

Avocata a precizat: “Această perioadă din an este mai traumatizantă pentru că June și Barry tocmai au comemorat-o pe fiica lor, la 8 ani de tragicul eveniment, pe 14 februarie”.

citește și: Cine este și ce poveste de viață are Lisa Montgomery, prima femeie executată în SUA în ultimii 67 ani

Un prieten al cuplului June și Barry a adăugat faptul că părinții lui Reeva își doresc să fie singuri în această perioadă din an, pentru a se ocupa de ceremonia privată de comemorare a frumoasei lor fiice, Reeva, ducând flori pe plajă, așa cum ea și-ar fi dorit.

Pentru părinții lui Reeva Steenkamp este extrem de supărător faptul că Oscar, sprinterul sud-african, ar putea fi eliberat înainte de termen.

Povestea lui Oscar Pistorius

Oscar a fost sportiv de performanță, fiind un sprinter de excepție, chiar dacă la vârsta de 11 luni, i-au fost amputate ambele picioare. El a concurat și câștigat la numeroase competiții sportive pentru invalizi.

Cariera lui s-a încheiat după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare atunci când și-a împușcat accidental iubita. El a tras în Reeva Steenkamp, un nfotomodel renumit, susținând că a crezut că are de-a face cu un hoț în casa lui. Sportivul a fost acuzat de crimă cu premeditare.

Ultimele știri